Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 07:00

Παράσταση κωφών και βαρήκοων στη λήξη του Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Παράσταση κωφών και βαρήκοων στη λήξη του Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Ολοκληρώνεται σήμερα το 2ο Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης με μια παράσταση που αναμένεται ότι θα αγγίξει συναισθηματικά το ακροατήριο. Την παράσταση θα δώσουν κωφοί και βαρήκοοι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Αγίας Παρασκευής…

Η παράσταση θα δοθεί στις δέκα το πρωί στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης. Τα παιδιά θα παρουσιάσουν την Ορέστεια του Αισχύλου, ενώ στη συνέχεια θα γίνει η τελετή λήξης. 
Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος σε δηλώσεις του εξέφρασε «την απόλυτη ικανοποίησή μου για την εξέλιξη του 2ου Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη. Θυμίζω ότι το άνοιγμα έγινε από την βυζαντινολόγο, ιστορικό και πρύτανη κα Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ παρουσία και του καθηγητή κου Πέτρου Θέμελη. Έχουν παίξει 10 σχολεία από την Ελλάδα και η Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου. Για πρώτη φορά, λοιπόν, στο Εκκλησιαστήριο παίχτηκε έργο σε άλλη γλώσσα, στην αγγλική, και είμαι βέβαιος ότι την επόμενη χρονιά θα έχουμε πολύ περισσότερες συμμετοχές από το εξωτερικό, κυρίως από την Ευρώπη».
Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι το Εκκλησιαστήριο αυτές τις ημέρες «πλημμύρισε» από μαθητές ενώ σημείωσε ότι «με τις άοκνες προσπάθειες και τη μεγάλη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει ο καθηγητής μας, ο μεγάλος ανασκαφέας της Αρχαίας Μεσσήνης, ο Πέτρος Θέμελης, θα έχουμε του χρόνου στη διάθεσή μας και το αρχαίο θέατρο, του οποίου τα θυρανοίξια γίνονται στις 3 Αυγούστου. Άρα λοιπόν, του χρόνου δεν θα προβληματιστούμε για την χωρητικότητα και θα δουλέψουμε, ώστε να γεμίσουμε και το μεγαλύτερο θέατρο με παιδιά. Το φεστιβάλ είναι η καλύτερη διαφήμιση της αρχαίας Μεσσήνης μέσω των παιδιών, και χάρη στο διεθνή χαρακτήρα του γίνεται γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο».
Με την ευκαιρία ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον ορισμό της Αρχαίας Μεσσήνης ως ιστορικής έδρας του καλλικρατικού Δήμου. Όπως σημείωσε «ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να είχε τελειώσει μέσα σε 3 έως 5 λεπτά ομόφωνα, προκάλεσε μεγάλη συζήτηση, προβληματισμό και ερωτήματα που αναπτύχθηκαν από τη μείζονα μειοψηφία, μην τυχόν με τον όρο ιστορική έδρα, μετακινηθούν υποχρεωτικά υπάλληλοι από την έδρα του Δήμου στην Αρχαία Μεσσήνη. Προσπάθησα να καθησυχάσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις ανησυχίες διευκρινίζοντας, ότι εάν μελλοντικά υπάρξουν ανάγκες για δημοτική διοικητική υποστήριξη, επειδή έχουμε αυξημένη επισκεψιμότητα, τουριστική κίνηση κλπ, θα το κάνουμε. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα και άρα δεν είναι θέμα που πρέπει να μας απασχολεί. Αναγκάστηκα κι έκανα πρόταση στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στο Συμβούλιο και μπήκε σαν θέμα ψηφοφορίας να αναβληθεί το θέμα, ώστε να λυθούν όλες οι απορίες και να υπάρξει μια ομόφωνη απόφαση, δεδομένου ότι ο Καλλικρατικός Δήμος Μεσσήνης έχει εκεί την αναφορά του. Η Αρχαία Μεσσήνη είναι η κορωνίδα των μνημείων μας και δεν νομίζω ότι χρειάζεται κανένας ενδοιασμός, καμία φοβία και κανένας προβληματισμός για να ανακηρύξουμε την Αρχαία Μεσσήνη ως ιστορική έδρα του Καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης».