Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 10:00

Απόψε η καθιερωμένη πασχαλινή Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής

Απόψε η καθιερωμένη πασχαλινή Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής

ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ
Τρεις χορωδίες και ένα σύνολο εγχόρδων θα λάβουν μέρος στη 19η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί στις οκτώ το βράδυ στην εκκλησία των Ταξιαρχών, στην Καλαμάτα…

Ειδικότερα θα πάρουν μέρος η Τρίφωνη Παιδική Χορωδία και  το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη. Η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας «ΟΡΦΕΥΣ» υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη. Η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης υπό τη διεύθυνση του Νίκου Καριώτη. Η Μικτή Χορωδία Επιστημόνων Φιλοθέης Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Θωμά Λουζιώτη. Το σύνολο εγχόρδων  “flex” του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας , το οποίο θα συνοδεύσει την Παιδική Χορωδία και τη Χορωδία του Ορφέα .
Η θρησκευτική αυτή χορωδιακή εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας και συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας» και το Μουσικό Όμιλο Καλαμάτας «ΟΡΦΕΥΣ» .
Θα ακουστούν χορωδιακά έργα θρησκευτικής μουσικής Ελλήνων και ξένων συνθετών (Παπαποστόλου, Παπαδημητρίου, Παπακωνσταντίνου, Πολυκράτη, Αδάμη, Κουγιουμτζή, Vivaldi, Bach, Christof, Victoria, Banchieri, Virgili,…).
Η εκδήλωση αυτή γίνεται κάθε χρόνο το Σάββατο του Λαζάρου στα πλαίσια των θρησκευτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Καλαμάτα για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.