Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 16:11

Σε ανεμόπτερο, σε σκάφος, στο βουνό και στον κάμπο η φλόγα των εθελοντών αιμοδοτών!

Λάμπρος Μπούκλης, Παναγιώτης Αλευράς, Χρήστος Πρωτόπαππας και Δημήτρης Βεργόπουλος Λάμπρος Μπούκλης, Παναγιώτης Αλευράς, Χρήστος Πρωτόπαππας και Δημήτρης Βεργόπουλος

Η 26η ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα διοργανώνεται στην Καλαμάτα για την υποδοχή της φλόγας της 11ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας και τη φιλοξενία της 26ης Αμφικτυονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, το τριήμερο από 4 έως 6 Οκτώβρη…

Η φλόγα θα περάσει από τον κάμπο της Καλαμάτας, θα ανέβει στον Ταΰγετο, θα πετάξει με ανεμόπτερο, θα μπει στη θάλασσα, ενώ θα τερματίσει με ιππείς στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, το απόγευμα της 4ης Οκτώβρη.
Για την πραγματοποίηση και το πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας και της αμφικτυονίας παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Χρήστος Πρωτόπαππας, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας Δημήτρης Βεργόπουλος και ο συνεργάτης της Ομοσπονδίας, Λάμπρος Μπούκλης, που είναι και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου.
Σκοπός αυτών των εκδηλώσεων που διοργανώνουν η Ομοσπονδία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και το Δήμο Καλαμάτας είναι να ευαισθητοποιηθούν και να κινητοποιηθούν οι πολίτες ώστε να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, χωρίς να χρειάζονται κίνητρα ή ανταλλάγματα και να γίνει η περιοχή της Πελοποννήσου αυτάρκης σε αίμα.
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αλευράς κατά την τοποθέτησή του συνεχάρη την Ομοσπονδία και τον πρόεδρό της για το έργο τους, ενώ κάλεσε όλους τους κατοίκους της περιοχής να παραβρεθούν στην τελετή έναρξης της 26ης Αμφικτυονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θα γίνει στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», στις 8.30 το βράδυ της 4ης Οκτώβρη.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Πρωτόπαππας από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υποστήριξη που παρέχουν η Περιφερειακή Ενότητα και ο Δήμος Καλαμάτας για την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων εκδηλώσεων. Τόνισε ότι σκοπός της αμφικτυονίας είναι να αναδειχθούν τα προβλήματα που υπάρχουν σε ό,τι αφορά την εθελοντική αιμοδοσία ενώ σημείωσε ότι η προσδοκία της Ομοσπονδίας είναι να γίνει η περιοχή αυτάρκης σε αίμα και μάλιστα οι εθελοντές να προσέρχονται για την προσφορά τους με μόνο κίνητρο τη διάθεσή τους να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους. Επεσήμανε, τέλος, ότι ο τερματισμός της φλόγας της 11ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, θα γίνει στις 4 Οκτώβρη, στις επτά το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Ο Δημήτρης Βεργόπουλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ ο Λάμπρος Μπούκλης κάλεσε τους εθελοντικούς και κοινωνικούς φορείς της Μεσσηνίας να δημιουργήσουν ένα δίκτυο συνεργασίας και αλληλεγγύης, ώστε η παρέμβασή τους να είναι ακόμη πιο σημαντική και αποτελεσματική.
Στ.Μ.