Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 20:34

Νόμιμη η διακοπή πληρωμής σε τράπεζες και εφορίες λένε οι "Ακομμάτιστοι Πολίτες"

Παναγιώτης Θεοδωρίδης Παναγιώτης Θεοδωρίδης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Τράπεζες και εφορίες δεν έχουν κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να πάρουν την περιουσία των πολιτών, γιατί το χρέος είναι ψεύτικο και προϊόν απάτης. Αυτό υποστήριξε ο οικονομολόγος Παναγιώτης Θεοδωρίδης, σε συνάντηση που έγινε το απόγευμα στο ξενοδοχείο «REX» από το Σωματείο «Ακομμάτιστων Πολιτών»…

«Διαβάζοντας τα πλέον επίσημα κείμενα του κράτους, την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ανακαλύψαμε το πολύ απλό σχέδιό τους. Έδωσαν τα λεφτά σε κάποιους δικούς τους, δηλαδή τις τράπεζες, και τώρα ζητούν από τον κόσμο να τα ξαναπληρώσει. Με αυτό το πολύ απλό σχέδιο μας φόρτωσαν ένα χρέος ψεύτικο, το οποίο όμως έχουμε ξεκινήσει να το καταρρίπτουμε μέσω της δικαστικής οδού. Άρα οι φόροι είναι από την αρχή προϊόν απάτης και γι’ αυτό δεν πρόκειται να τους πληρώσουμε», μας είπε ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, που είναι επικεφαλής του Σωματείου «Ακομμάτιστων Πολιτών».
Ο οικονομολόγος σημείωσε ότι σύμφωνα πάντα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, «μέρος των χρημάτων που πήραν οι τράπεζες θα πήγαινε για να καλύψει τις επισφάλειές τους, δηλαδή τα κόκκινα δάνεια. Αυτό αποδεικνύει ότι οι τράπεζες έχουν πάρει τα λεφτά από το κράτος και δεν δικαιούνται να τα ζητούν δεύτερη φορά από τους δανειολήπτες. Δανειστής των δανειοληπτών είναι πλέον το κράτος, ε ας έρθει να μας τα ζητήσει, ξέρουμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Η τράπεζα όμως δεν δικαιούται ούτε νομιμοποιείται να τα ζητάει για δεύτερη φορά, την ώρα που τα έχει πάρει με νόμο από το κράτος».
Ο κ. Θεοδωρίδης σημείωσε ότι το Σωματείο του, με βάση πάντα την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, υποστηρίζει τα μέλη του ώστε να απευθυνθούν στη δικαιοσύνη για να ακυρώσουν τις διαταγές πληρωμής των τραπεζών, στη ουσία να ακυρώσουν τα δάνεια. Επεσήμανε μάλιστα ότι «σε τέσσερις περιπτώσεις που έχουν εκδικαστεί ανακοπές των διαταγών πληρωμών, στις τρεις πρώτες οι τράπεζες, μόλις είδαν τα στοιχεία μας, ζήτησαν αναβολή ενώ είχαν βγάλει διαταγή πληρωμής για να κάνουν κατασχέσεις. Στην τέταρτη, πριν 15 ημέρες στο Ηράκλειο, όπου κατέθεσα ως μάρτυρας, έγινε κανονικά το δικαστήριο και περιμένουμε να βγει η απόφαση».
Το Σωματείο του, πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρίδης, έχει ετοιμάσει όλα τα δικόγραφα και τα παραχωρεί στα μέλη του, ώστε να κινηθούν ενάντια στις ενέργειες των τραπεζών και του κράτους. Όπως σημείωσε, τα μέλη του Σωματείου έχουν δωρεάν υποστήριξη και επιβαρύνονται μόνο με την ετήσια συνδρομή των 40 ευρώ.
Στην Καλαμάτα το Σωματείο έφτιαξε ομάδα που θα ενημερώνει τους δανειολήπτες και τους οφειλέτες του κράτους για το πώς πρέπει να δράσουν, όπως τόνισε ότι ανάλογες ομάδες έχουν φτιαχτεί σε 35 πόλεις συνολικά της χώρας, ενώ σκοπός είναι να φτιαχτούν σε όλες τις πόλεις και τα χωριά «ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος και να πει στοπ, να τους τελειώσουμε…».
Στ.Μ.