Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2014 02:04

Κάτω από το παλιό "Αμέρικα" φέτος η κατάδυση του Σταυρού

Κάτω από το παλιό "Αμέρικα" φέτος η κατάδυση του Σταυρού

900 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΗΧΗΤΙΚΑ!
Δεν θα γίνει μπροστά από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας φέτος ο αγιασμός των υδάτων. Θα γίνει εκεί που είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο, κάτω από το παλιό «Αμέρικα». Αίσθηση έχει προκαλέσει ότι τα ηχητικά για την εκδήλωση θα κοστίσουν 900 ευρώ!...

Η απόφαση για τη μεταφορά της τελετής και τη ψήφιση της πίστωσης των 900 ευρώ πάρθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σημειώνεται ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Παραλία και ο ευπρεπισμός της περιοχής κόστισαν 6.000 ευρώ!
Παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν να μη μεταφερθεί η τελετή για να μη σπάσει η παράδοση αλλά και να μην πάρει χαρακτήρα κοσμικής εκδήλωσης, με τον κόσμο να παρακολουθεί την κατάδυση του Σταυρού από τις καφετέριες και τα ουζερί. Προτάθηκε δε να γίνει ο αγιασμός στο λιμάνι όπως πάντα, και στη συνέχεια ο Δήμος να διοργανώσει άλλη εκδήλωση μπροστά από τα καταστήματα, ώστε να τονωθεί η κίνησή τους.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ωστόσο, τόνισε ότι στο λιμάνι βρίσκονται τα καράβια που είναι προς διάλυση για παλιοσίδερα, βρίσκονται τα σκάφη που εκτελούν τα έργα στο Ακρογιάλι και τη Μικρά Μαντίνεια και ως εκ τούτου ο χώρος δεν είναι κατάλληλος.
Στ.Μ.