Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 15:03

Επίτιμη δημότισσα Καλαμάτας η Βίκυ Μαραγκοπούλου πρότεινε ο δήμαρχος

Επίτιμη δημότισσα Καλαμάτας η Βίκυ Μαραγκοπούλου πρότεινε ο δήμαρχος

ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΗ
Η Βίκυ Μαραγκοποπούλου είναι το πρόσωπο που θα ανακηρυχθεί φέτος επίτιμη δημότισσα Καλαμάτας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης, στις 23 Μάρτη 1821…

Τη Βίκυ Μαραγκοπούλου πρότεινε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κατά τη συνάντηση που είχαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Η Βίκυ Μαραγκοπούλου είναι ο άνθρωπος που έστησε το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σύγχρονου χορού στην Ευρώπη και προβάλλει διεθνώς την πόλη.
Πρόσφατα η Βίκυ Μαραγκοπούλου συνταξιοδοτήθηκε και στη θέση της στη Δημοτική Σχολή Χορού επιλέχθηκε η Κατερίνα Κασιούμη. Ωστόσο η Βίκυ Μαραγκοπούλου συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη Φάρις ως σύμβουλος της δημοτικής επιχείρησης.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, «η πρόταση αυτή θα κατατεθεί με την ευκαιρία συμπλήρωσης 20 ετών φέτος όσον αφορά στη διεξαγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, για την πολύπλευρη προσφορά της κας Μαραγκοπούλου στη θεμελίωση και ανάπτυξη του θεσμού, που προβάλλει διεθνώς την Καλαμάτα και την περιοχή της».
Πάντως, με την πρότασή της αυτή η δημοτική αρχή έρχεται να δικαιώσει πλήρως τις επιλογές και τις προτεραιότητες των προηγούμενων δημοτικών αρχών της Καλαμάτας, στον τομέα του πολιτισμού.
Στ.Μ.