Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 03:04

Αρχίζουν απόψε οι εκδηλώσεις για την 23η Μαρτίου στην Καλαμάτα

Θανάσης Βασιλόπουλος και Νίκος Μπασακίδης Θανάσης Βασιλόπουλος και Νίκος Μπασακίδης

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ
Απόψε, με τη συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας για την επέτειο της 23ης Μαρτίου 1821, κατά την οποία η πόλη απελευθερώθηκε πρώτη στην Ελλάδα από τον τουρκικό ζυγό.
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης «Φάρις», Νίκο Μπασακίδη, και τους συντελεστές.

Όπως τόνισε, ο εορτασμός θα είναι λαμπρός και θα συμμετέχουν πολλοί φορείς, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά. Επισήμανε ότι για πρώτη φορά φέτος θα συμμετέχει και μπουλούκι του Δήμου Μεσσήνης, με τον οπλαρχηγό της τέως επαρχίας Εμπλακίων, Δημήτρη Παπατσώνη. Αναφέρθηκε ακόμη στην ανακήρυξη του καθηγητή και υπεύθυνου του αρχαιολογικού έργου στην Αρχαία Μεσσήνη, Πέτρου Θέμελη, ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας, τελετή που θα γίνει μετά από την αναπαράσταση της απελευθέρωσης στο Δημαρχείο της Καλαμάτας. Επίσης, μίλησε για τη μεγάλη αυριανή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο, στην οποία συμμετέχουν το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, σε συνεργασία με τη Χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας και την ορχήστρα «Μοραΐτες».
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής, δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Βασιλόπουλος, τόνισε ότι η αποψινή συναυλία έχει τον χαρακτήρα απόδοσης τιμής στους αγωνιστές του ’21, ενώ ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Κώστας Νικολέας, παρουσίασε το πρόγραμμα και ειδικότερα σημείωσε ότι θα παρουσιαστούν έργα του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Λουκιανού Κηλαηδόνη, του Γιώργου Χατζηνάσιου, του Διονύση Σαββόπουλου και άλλων μεγάλων συνθετών σε ποίηση Σολωμού, Μάνου Ελευθερίου, Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Γκάτσου.
Στο τραγούδι θα είναι ο Βαγγέλης Δούβαλης, η Σταυρούλα Νικολοπούλου και ο Δημήτρης Χαρλέπας, στην αφήγηση η Παναγιώτα Ηλιοπούλου, ενώ θα συμμετέχει η θεατρική ομάδα Ωκύτοπο.
Στη συνέντευξη για την αυριανή εκδήλωση της Χορωδίας του Λυκείου των Ελληνίδων με το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου και την ορχήστρα «Μοραΐτες», μίλησαν η Άννα Μαύρου με τον Τάσο Μίχο και τον Σταύρο Παναγιωτόπουλο.