Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 19:51

Λογόκριναν τα κείμενα για τη γιορτή της 23ης Μαρτίου!!!

Λογόκριναν τα κείμενα για τη γιορτή της 23ης Μαρτίου!!!

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΩΚΥΤΟΠΟ 
Χωρίς το Μορφωτικό Σύλλογο Καλαμάτας και το θεατρικό σχήμα Ωκύτοπο, που αποχώρησαν μετά από απόπειρα λογοκρισίας των κειμένων τους (!), θα ξεκινήσει σε μία ώρα περίπου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η εκδήλωση για την 23η Μαρτίου με τη συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής.
Τα κείμενα κρίθηκε ότι θίγουν την πολιτική καθεστηκυία τάξη, επειδή είχαν σατιρικό χαρακτήρα και αντιμνημονιακή διάθεση, γι’ αυτό και σήμερα το πρωί ζητήθηκε από το Μορφωτικό Σύλλογο και το «Ωκύτοπο» να τα αλλάξουν! Το αίτημα δεν έγινε φυσικά αποδεκτό, κι έτσι ο Σύλλογος και το θεατρικό σχήμα …εξορίστηκαν από την εκδήλωση.

Το ποιος έδωσε την εντολή για την αλλαγή των κειμένων, που έχει συγγράψει ο Βασίλης Φλώρος, είναι άγνωστο. Ωστόσο, οι πληροφορίες μας λένε ότι ο πρόεδρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής, Θανάσης Βασιλόπουλος, και ο μαέστρος της Φιλαρμονικής, Κώστας Νικολέας, επικοινώνησαν το πρωί και ανακοίνωσαν ότι είχαν εκ των άνωθεν εντολή για αλλαγή των κειμένων. Εύκολα μπορεί κανείς να υποψιαστεί από πού προήλθε αυτή η εντολή.
Στα κείμενά του, ο Βασίλης Φλώρος παρουσιάζει τον Κολοκοτρώνη και τον Παπαφλέσσα να έχουν επιστρέψει από τον άλλο κόσμο, όπου βρίσκονται, και να σατιρίζουν την πολιτική κατάσταση της χώρας, χωρίς να χαρίζονται φυσικά στο μνημόνιο. Από τη γραφίδα του Βασίλη Φλώρου δε γλιτώνει κανένα κόμμα και κανένας πολιτικός αρχηγός, ωστόσο οι λογοκριτές φαίνεται ότι δεν έχουν την αίσθηση της σάτιρας και δεν ανέχονται την κριτική του μνημονίου.
Σημειώνεται, ότι τη συνεργασία με το Μορφωτικό Σύλλογο και το θεατρικό σχήμα Ωκύτοπο την πρότεινε η ίδια η Φιλαρμονική, ενώ ο Βασίλης Φλώρος συνέγραψε τα κείμενα χωρίς αμοιβή. Οι πρόβες είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό και τα κείμενα ήταν εξαιρετικά. Ωστόσο, όλα ματαιώθηκαν τελευταία στιγμή, χάρη στις φοβίες εκείνου που έδωσε την εντολή για την αλλαγή των κειμένων.
Σημειώνεται επίσης, ότι η συμμετοχή του Συλλόγου και του θεατρικού σχήματος καταγράφεται στην πρόσκληση της αποψινής εκδήλωσης, ενώ αναφορά έγινε και κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου.
Σταύρος Μαρτίνος