Σάββατο, 07 Απριλίου 2012 01:47

Γιορτή στο Ραμοβούνι του Μελιγαλά για τη γέννηση του Κολοκοτρώνη

Γιορτή στο Ραμοβούνι του Μελιγαλά για τη γέννηση του Κολοκοτρώνη

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» προέτρεπε ο αρχιστράτηγος του απελευθερωτικού αγώνα του ’21, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, την επέτειο γέννησης του οποίου θα γιορτάσει αύριο, Κυριακή, η Μεσσηνία, με λαμπρή εκδήλωση στο χώρο όπου ήρθε στη ζωή, στο Ραμοβούνι της Κοινότητας Μίλα Μελιγαλά.

Φέτος, μάλιστα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει και μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με άρματα της Επανάστασης και παραδοσιακές φορεσιές, από την ιδιωτική συλλογή του Χρήστου Κατσαμπάνη, ο οποίος έχει παρουσιάσει τα κειμήλιά του σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, αποσπώντας πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις και συγχαρητήρια.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει λίγο πριν από τις 11 το πρωί, στο χώρο κάτω από το άγαλμα με τον έφιππο Κολοκοτρώνη, το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και προσπάθειες του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης.
Θα γίνει η έπαρση της σημαίας, θα τελεστεί τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, θα κατατεθούν στεφάνια, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η γυμνασιάρχης Δωρίου, Δήμητρα Χατζή, μαθητές θα απαγγείλουν ποιήματα, ενώ θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών Μελιγαλά και το Σύλλογο Γυναικών Δωρίου.