Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012 01:16

«Φουέντε Οβεχούνα» από τους νέους της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας

«Φουέντε Οβεχούνα» από τους νέους της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
Μια ιστορία που βασίζεται σε ιστορικό γεγονός είναι το έργο «Φουέντε Οβεχούνα», το οποίο θα παρουσιάσει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας από την Τετάρτη 18 έως και την Τρίτη 24 Απρίλη στο Πνευματικό Κέντρο. Το θεατρικό του Ισπανού συγγραφέα Λόπε δε Βέγα σκηνοθετούν οι Εύη Δημητροπούλου και Έλσα Σταυρίδου, ενώ η μουσική είναι του Στάθη Γυφτάκη.

«Η Φουεντεοβεχούνα ήταν ένα ειρηνικό χωριό, ως τη στιγμή που εμφανίστηκε ένας άρπαγας Διοικητής, ο οποίος με κάθε τρόπο ποδοπατούσε την τιμή και την υπόληψη των κατοίκων. Ο γενναίος λαός όμως της Φουεντεοβεχούνα δεν μπόρεσε να αντέξει για πολύ. Όλοι μαζί, άντρες και γυναίκες, ξεσηκώθηκαν αγανακτισμένοι από την άδικη και τυρρανική συμπεριφορά του και τον σκότωσαν…» διαβάζουμε στο πρόγραμμα της παράστασης.
«Σε τούτη, λοιπόν, την πόλη των χωρικών, όπως θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε, οι κάτοικοι παίρνουν μια μεγάλη απόφαση: Δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος ένοχος. Το σύνολο είναι ο ένοχος. Στην ερώτηση του δικαστή, “ποιος σκότωσε τον Διοικητή;”, η απάντηση είναι μία: “Fuenteovejuna lo hizo” (Η Φουεντεοβεχούνα το ΄κανε)».
Μετάφραση, διασκευή: Νίκος Γκάτσος.
Σκηνοθεσία, επεξεργασία κειμένου, επιμέλεια σκηνικών - κοστουμιών, κίνηση, σχεδιασμός φωτισμού: Εύη Δημητροπούλου, Έλσα Σταυρίδου.
Μουσική: Στάθης Γυφτάκης.
Κιθάρα: Αντώνης Κουφουδάκης.
Βίντεο παράστασης, φωτογραφίες: Νίκος Τζαβάρας.
Κατασκευή κούκλας: Βίκυ Λαμπρινοπούλου, Ιωάννα Εγγλέζου, Λέττα Πετρουλάκη.
Ήχος, φώτα: Χρήστος Συκκάς.
Κατασκευές σκηνικού: Γιώργος Αγγελόπουλος.
Κατασκευές φροντιστηρίου, επιμέλεια προγράμματος: Λέττα Πετρουλάκη.
Τους ρόλους ερμηνεύουν έφηβοι και φοιτητές. Παίζουν: Γιάννης Δίσκος, Σοφία Σταυρούλια, Εύη Μίνου, Θεοδώρα Καρμή, Βίνα Σέργη, Αχιλλέας Ζερβός, Έλβις Κολάι, Γιάννης Εγγλέζος, Ράνια Γεωργανά, Βάσω Κορδάτου, Τζίνα Κομποχόλη, Νίκος Δημητρακόπουλος, Τατιάνα Σοφρωνά, Μαρία Σαραντοπούλου, Παναγιώτα Γεωργανά, Βασίλης Μπούχαλης, Κατερίνα Βασιλάκη, Αθανασία Λυμπέρη, Σπύρος Ρουμελιώτης, Αριστείδης Σαμπάτης, Άγγελος Μπαχαρακάκης, Λεωτυχίδης Τσίμπουρης, Βασούλα Θεοδωρακοπούλου, Ιωάννα Κούλη, Όλγα Κωνσταντακοπούλου, Έφη Παχή, Χαριτίνη Πούφου, Ελένη Ρομπόγλου, Κατερίνα Σαμπαζιώτη, Σοφία Παρασκευοπούλου.
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21:00.