Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012 18:15

Διεθνής διάκριση της Λυδίας Άιζενμπαχ

Διεθνής διάκριση της Λυδίας Άιζενμπαχ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ
Μεγάλη επιτυχία σε διεθνούς εμβέλειας διαγωνισμό πέτυχε η σπουδάστρια του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Λυδία Άιζενμπαχ, τελειόφοιτη στην τάξη φλάουτου της Βίκης Βασιλειάδη. Πρώτευσε στο διαγωνισμό που κάνει για 23ο έτος η Yamaha Music Foundation of Europe, ως εφαρμογή του προγράμματος υποτροφιών για σπουδαστές μουσικής.
Συνολικά δόθηκαν 43 υποτροφίες σε σπουδαστές μουσικής ανώτερων μουσικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε 29 ευρωπαϊκές χώρες. Το έτος 2011-2012 οι υποτροφίες αφορούσαν στην κατηγορία οργάνων «ξύλινα πνευστά».

Ο διαγωνισμός για τη μία υποτροφία που αναλογεί στην Ελλάδα, οργανώθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα και έλαβαν μέρος σπουδαστές απ’ όλη την ελληνική επικράτεια (στο φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο και φαγκότο) που είχαν ήδη προεπιλεγεί μετά από αποστολή ηχογράφησης.
«Τα μέλη της ειδικής εξεταστικής επιτροπής, γνωστοί σολίστ ξύλινων πνευστών, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος μίλησαν με θερμά λόγια για τη μουσική κατάρτιση, την άρτια ερμηνεία και την εξαιρετική παρουσία της 18χρονης σπουδάστριας από την Καλαμάτα, τη συνεχάρησαν για τη συνέπεια και την αφοσίωση στη δουλειά που κάνει με την καθηγήτριά της, ενώ της ευχήθηκαν καλή συνέχεια στις σπουδές και τα σχέδιά της» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.