Τετάρτη, 09 Μαϊος 2012 02:27

Διαχείριση άγχους στην περίοδο των μαθητικών εξετάσεων

Διαχείριση άγχους στην περίοδο των μαθητικών εξετάσεων

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Μια ημερίδα που όσοι εξεταζόμενοι μαθητές και γονείς την παρακολουθήσουν οπωσδήποτε θα κερίσουν, θα πραγματοποιηθεί στις επτά το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. «Διαχείριση άγχους στην περίοδο των εξετάσεων», είναι το θέμα της.

Την ημερίδα έχει διοργανώσει ο Δήμος Καλαμάτας και χθες παρουσίασαν το πρόγραμμά της ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθελοντισμού του Δήμου Δημήτρη Βεργόπουλο, τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Ευάγγελο Σιδερέα και τους εθελοντές-ειδικούς επιστήμονες Χαριέτα Λιακάκη, Γιώτα Παπαγεωργίου και Πηνελόπη Δουβόγιαννη.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο μεγάλο άγχος που βιώνουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και τα δυσμενή επακόλουθά του και κάλεσε τους γονείς να στηρίξουν τα παιδιά τους ψυχολογικά, πνευματικά και διατροφικά, προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους. 
Στη συνέχεια κάλεσε μαθητές και γονείς να συμμετέχουν στην ενημερωτική ημερίδα, προκειμένου να ενημερωθούν, ευχόμενος καλή επιτυχία στους διοργανωτές.
Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Μεσσηνίας, του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης και Έκφρασης Παιδιών «Παράθυρο στον Ήλιο».