Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 12:49

“Οπου και να ταξιδέψω: Περπατώντας σε 24 πόλεις”

"Η Καλαμάτα είναι μια πόλη για να τη χαίρεσαι...", λέει ο Νίκος Βατόπουλος, συγγραφέας του βιβλίου “Οπου και να ταξιδέψω: Περπατώντας σε 24 πόλεις”, το οποίο θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοέμβρη, στις έξι το απόγευμα, στο Δημαρχείο του πεζόδρομου της Αριστομένους...

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Ηλίας Μπιτσάνης, δημοσιογράφος-συγγραφέας και o Βασίλης Παπαευσταθίου, πολιτικός μηχανικός-συνδημιουργός της πλατφόρμας «Οι φωνές μέσα από τα κτήρια: Η Ιστορία των κτηρίων της Καλαμάτας». 

Συμμετέχει ο Σωτήρης Θεοδωρόπουλος με την ομάδα «Πάμε Βόλτα». 

Την παρουσίαση διοργανώνουν το βιβλιοπωλείο BOOKMARK  και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 

Ο συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου. Θα ακολουθήσει προβολή ψηφιακού υλικού.  

Ο Νίκος Βατόπουλος γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Deree College και ακολούθησε μεταπτυχιακά στο Reading University στο Ηνωμένο Βασίλειο σε Ευρωπαϊκές Σπουδές. Από το 1988 εργάζεται στην «Καθημερινή». Εχει αποκτήσει ειδίκευση για θέματα αθηναϊκού περιβάλλοντος. Από το 2007 ως το 2014 ήταν υπεύθυνος του πολιτιστικού τμήματος. Εχουν εκδοθεί τα βιβλία του «Το Πρόσωπο της Αθήνας» (εκδ. Ποταμός, 2001 και 2008), «Περπατώντας στην Αθήνα» (εκδ. Μεταίχμιο, 2018), «Όπου και να ταξιδέψω: Περπατώντας σε 24 πόλεις» (εκδ. Μεταίχμιο, 2019)

Παράλληλα, ασχολείται με τη φωτογραφία. Εχει κάνει ατομική έκθεση φωτογραφίας («Η Αθήνα ενός αθηναιογράφου», Αίθουσα τέχνης ena, 2014), έχει συμμετάσχει με κολλάζ στην Art Athina (2015) στο περίπτερο των kaplanon galleries και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις (Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθηνέο της Αθηναϊκής Ζυθοποΐας, Cube Gallery, «Τα ωραία του Πέραν», κ.ά.).

Το 2011 ίδρυσε τη διαδικτυακή ομάδα πολιτών «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» που αριθμεί πάνω από 23.000 μέλη και το 2014 οργάνωσε το προσωπικό πρότζεκτ «Η Αθήνα της δεκαετίας του 1960» στην Ελληνοαμερικανική Ενωση (έκθεση και ομιλία). Δίνει ομιλίες με θέμα την Αθήνα και διοργανώνει περιπάτους στον αρχιτεκτονικό ιστό της πόλης.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ – HER JOB Η μουσική του Μεσαίωνα »