Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 09:39

“Ρήγας και Επανάσταση” στο Καποδιστριακό Σχολείο Μεθώνης

Την έκθεση “Ρήγας και Επανάσταση” θα φιλοξενήσει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος στο Καποδιστριακό Σχολείο Μεθώνης, σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, καθώς και με την υποστήριξη της Κοινότητας Μεθώνης και του Συλλόγου “Φίλοι Κάστρου Μεθώνης”. Γίνονται αυτές τις ημέρες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου της έκθεσης και η ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας δεν έχει οριστεί ακόμη.

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος σημειώνει ότι πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ιστορικές εκθέσεις που φυσικά εντάσσεται στο πρόγραμμα γιορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ‘21 και μάλιστα η έκθεση θα αποτελέσει μια από τις εναρκτήριες εκδηλώσεις του Δήμου για το γιορτασμό της επετείου. 

Η έκθεση παρουσιάστηκε πρώτη φορά το Νοέμβρη του 2018 στη Βουλή των Ελλήνων, με αφορμή τη συμπλήρωση 220 χρόνων από το θάνατο του Ρήγα Βελεστιλνή.

Ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, συνοδευόμενος από τη δημοτική σύμβουλο Ελένη Μιχελή και την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ιωάννα Αγγελοπούλου επισκέφθηκε το Καποδιστριακό Σχολείο Μεθώνης προκειμένου να ενημερωθούν για τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να λειτουργήσει η έκθεση.