Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 02:10

Σινεμά: Οδός Ανθρωπιάς 8 - Huit rue de l’ Humanite

Σινεμά: Οδός Ανθρωπιάς 8 - Huit rue de l’ Humanite

Την κωμωδία με πολλές γνώριμες καταστάσεις “Οδός Ανθρωπιάς 8 - Huit rue de l’ Humanite”, του Dany Boon, παρουσιάζει απόψε, Πέμπτη 4 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ, στο Vista Marina (Σαλαμίνος 8) η Filmhouse-Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας…

ΠΕΜΠΤΗ 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΟΔΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ 8 - HUIT RUE DE L’HUMANITE

Comedy | K-15 | 2021 | Fr | 125’

Σκηνοθεσία: Dany Boon

Παίζουν: Dany Boon, François Damiens, Laurence Arné

21:30 | Vista Marina, Σαλαμίνος 8, Μαρίνα Καλαμάτας | Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Όταν στην περίοδο της πανδημίας το Παρίσι μπαίνει σε lockdown, οι ιδιαίτεροι και διαφορετικοί μεταξύ τους κάτοικοι μιας πολυκατοικίας πρέπει να συνηθίσουν αφενός μία νέα ζωή και αφετέρου ο ένας τον άλλο.

 

Ξεκαρδιστική κωμωδία γαλλικής παραγωγής με τον γνωστό κωμικό και σκηνοθέτη Dany Boon, να διακωμωδεί την όλη κατάσταση, παρουσιάζοντας διάφορους χαρακτήρες με πρώτο και καλύτερο τον εαυτό του... τον σούπερ υποχονδριακό, φτάνοντας μέχρι και τον αρνητή. Τα διάφορα προβλήματα/νευρώσεις του καθενός εξελίσσονται σταδιακά λόγω παρατεταμένου εγκλεισμού, όπως επίσης και η ανάγκη του ανθρώπου για κοινωνικοποίηση.

 

Οι καταστάσεις που δημιουργούνται είναι άλλοτε βγαλμένες από κωμωδίες slapstick και άλλοτε από οικογενειακές ρομαντικές κωμωδίες, αισθηματικά φιλμ ή ταινίες ενηλικίωσης.

 

Ο Dany Boon αντιμετωπίζει την πανδημία, ισορροπώντας με άνεση ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα και χαρίζει (παρά το δυσάρεστο θέμα ή το κάπως χοντροκομμένο χιούμορ του) δύο ευχάριστες ώρες και μια αισιοδοξία για το μέλλον.