Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 02:26

«Ερωτική Επικοινωνία»

«Ερωτική Επικοινωνία»

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Το βιβλίο του Παύλου Μάραντου «Ερωτική Επικοινωνία (Η επικοινωνία της επικοινωνίας)» παρουσιάζεται στην Καλαμάτα την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στις έξι το απόγευμα, στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, η οποία στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο.

Την παρουσίαση έχουν διοργανώσει οι εκδόσεις «Ινφογνώμων». Το βιβλίο «Ερωτική Επικοινωνία» είναι ένα δοκίμιο που αναφέρεται στις σχέσεις των δύο φύλων. Θα μιλήσουν γι’ αυτό οι:

  • Κατερίνα Τσεμπερλίδου, διαφημίστρια, συγγραφέας και δημιουργός ιστότοπων για την ευτυχία,
  • Μαρία Τομαρά, δημοσιογράφος στην ΕΡΤ Καλαμάτας,
  • Παύλος Δελής, εκπαιδευτικός Ειδικής και Γενικής Αγωγής.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου σημειώνεται: «Το δύσκολο στη ζωή δεν είναι τα λόγια, αλλά η πράξη. Η αλλαγή στον τρόπο σκέψης, αίσθησης και δράσης απαιτεί χρόνο. Χρειάζεται καθημερινός αγώνας με τον εαυτό μας, για να αλλάξουμε τον εαυτό μας, τον τρόπο θέασης του κόσμου και τη σχέση με τον/τη σύντροφό μας.

Η σχέση με τον/τη σύντροφό μας δεν είναι μια απλή συνεύρεση, αλλά ένας συντονισμός στην ίδια συχνότητα δύο ανθρώπων, που έχουν τα ίδια ερωτήματα και την ίδια στάση ζωής, που έχουν τις ίδιες επιθυμίες και τους ίδιους στόχους. Η σχέση είναι ένα συνεχές και αδιάλειπτο γίγνεσθαι, μια κοινή πορεία, μια μοιρασιά της ζωής, μια συν-ύπαρξη, μια συν-εύρεση, μια συν-ουσία. Είναι ένα διαρκές άθλημα, που απαιτεί να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, το Εγώ σου, για να κατορθώσεις  να συναντηθείς και να συντονιστείς με τον «Άλλον».

Ζητούμενο για όλους είναι μια ζωή με νόημα. Αν η ζωή είναι σχέση, το νόημα στη ζωή το δίνει πρωτίστως η σχέση. Η σχέση είναι έρωτας, σεξ, αγάπη, είναι επικοινωνία, η επικοινωνία της επικοινωνίας».