Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2022 18:20

Η κόμισσα και ο γκάνγκστερ – Pocketful of Miracles

Η κόμισσα και ο γκάνγκστερ – Pocketful of Miracles

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Παρότι η ταινία “Η κόμισσα και ο γκάνγκστερ – Pocketful of Miracles”, που προβάλλεται την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου από τη Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, απέσπασε πολλές διακρίσεις, γυρίστηκε με πολλές και μεγάλες εντάσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών που είχαν διάφορες προστριβές. 

Η προβολή θα γίνει στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, στις εννιά το βράδυ, με εισιτήριο 5 ευρώ και με ελεύθερη είσοδο για τους νέους κάτω των 18 ετών. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η κόμισσα και ο γκάνγκστερ – Pocketful of Miracles

Comedy, Romance | K-12 | 1961 | USA | 136΄

σκηνοθεσία: Frank Capra

παίζουν: Bette Davis, Peter Falk, Glenn Ford, Hope Lange

Όπως σημειώνει η Filmhouse, “η Άνι είναι μια γυναίκα που πουλά μήλα για να κερδίσει τα προς το ζην, καθώς και για να σπουδάσει την κόρη της. Κάποια στιγμή η κόρη της θα θελήσει να την επισκεφθεί και η Άνι θα πανικοβληθεί, διότι έχει πει στην κόρη της πως είναι πλούσια. Θα ξεκινήσει, λοιπόν, εντατικά μαθήματα καθωσπρεπισμού με καθηγητή έναν πελάτη της.

Όπως και σε κάθε άλλη ταινία του, έτσι κι εδώ ο Φρανκ Κάπρα δημιουργεί ένα μαγευτικό παραμύθι όπως μόνο ο ίδιος ξέρει. Όλο το καστ είναι άκρως γοητευτικό στους ρόλους του και η ταινία αποτελεί τρανό παράδειγμα μιας εποχής όπου τα φιλμ μιλούσαν με διαχρονική δυναμική για τις Αξίες, τις Ελπίδες και την ίδια την Ανθρωπότητα.

Η ταινία απέσπασε πολλές διακρίσεις σε φεστιβάλ με σημαντικότερες τις τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ και τις δύο Χρυσές Σφαίρες (1961)”.www.filmhouse.gr

#kalamatacinema

#filmhouse