Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 18:17

Οι “Αρκαδίες” του Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα

Οι “Αρκαδίες” του Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 

Στο πλαίσιο της επετείου για τα δύο χρόνια από το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνει συναυλία με το έργο του “Αρκαδίες”, την Κυριακή 27 Αυγούστου, στη Ζάτουνα Αρκαδίας, στην οποία είχε εξοριστεί με την οικογένειά του την περίοδο της δικτατορίας…

 

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας έχει ο Κώστας Θωμαΐδης, ο οποίος και θα τραγουδήσει με την Μπέττυ Χαρλαύτη, ενώ στο πιάνο θα είναι ο Τάκης Φαραζής. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Νίκου Κουτουμάνου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, γραμματέας του Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα, ενώ θα για τους ενδιαφερόμενους να την παρακολουθήσουν θα αναχωρήσει λεωφορείο από την Καλαμάτα, στις 4.30 το απόγευμα της Κυριακής, από την πλατεία Όθωνος…

Για τη συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη ανακοινώθηκε: “Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τα δύο χρόνια από τον θάνατό του, στη Ζάτουνα Αρκαδίας, στις 27 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ.

Θα μιλήσει ο Ν. Κουτουμάνος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του Κόμματος και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

 

Θα ακολουθήσει συναυλία με τίτλο «Οι "Αρκαδίες" του Μίκη Θεοδωράκη στην Αρκαδία». Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας, όπου θα ακουστούν οι τέσσερις πρώτες «Αρκαδίες» σε ποίηση Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Ελευθερίου και Ανδρέα Κάλβου, καθώς και μια επιλογή από άλλα γνωστά τραγούδια του Μίκη, θα έχει ο Κώστας Θωμαΐδης και τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν ο ίδιος και η Μπέττυ Χαρλαύτη, ενώ θα τους συνοδεύσει στο πιάνο ο Τάκης Φαραζής.

Η Ζάτουνα Αρκαδίας είναι το χωριό όπου είχε εξοριστεί ο συνθέτης με την οικογένειά του κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και εκεί όπου είχε συνθέσει τους κύκλους τραγουδιών με τίτλο «Αρκαδία».

Στην πλατεία του χωριού, όπου θα γίνει η εκδήλωση, το παλιό σχολείο που λειτουργούσε την περίοδο της εξορίας του Μίκη εκεί και όπου φοίτησαν τα παιδιά του έχει μετατραπεί από το 2006 σε ένα εξαιρετικό σύγχρονο μουσείο για το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο τη μέρα της εκδήλωσης θα είναι ανοιχτό και επισκέψιμο από το πρωί.

Λεωφορείο για την εκδήλωση θα αναχωρήσει από την Καλαμάτα στην Κυριακή 27 Αυγούστου, στις 4.30 το απόγευμα από την Πλατεία Όθωνος”.