Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 18:21

Με τους αγώνες μας θα τους σταματήσουμε

Με τους αγώνες μας θα τους σταματήσουμε

Της Δήμητρας Καλαντζή, 
υποψήφιας βουλευτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Οι εργαζόμενοι έδειξαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τι θέλουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, μαυρίζοντας πολιτικές και κόμματα των μνημονίων. Παρόλα αυτά, τα ζόμπι των μνημονίων διεκδικούν όχι μόνο την επαναφορά τους στις 17 Ιούνη, αλλά και προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι οι επιθέσεις και η λεηλασία πάνω σε μισθούς, συντάξεις, ταμεία, νοσοκομεία θα συνεχιστούν χωρίς σταματημό.

Στα νοσοκομεία ο ανεκδιήγητος Λοβέρδος, υπουργός της Τρόικας, και τα μνημόνια που συνυπογράψανε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, οδήγησαν τα νοσοκομεία στην κατάρρευση. Άφησαν τα νοσηλευτικά ιδρύματα, με μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα. Οι καταθέσεις τους στην Τράπεζα της Ελλάδας θυσιάστηκαν στο βωμό του τραπεζιτών και του PSI.
Την ίδια στιγμή ο ΕΟΠΥΥ με συσσωρευμένα χρέη 3,7 δις ευρώ, με ελλειμματικό προϋπολογισμό, οδηγείται στην οριστική αδυναμία κάλυψης των παροχών προς τους εργαζόμενους, οι οποίοι ήδη έχουν χρυσοπληρώσει με υψηλότατα ασφάλιστρα την περίθαλψή τους. Οι δημόσιες δομές του ΕΟΠΥΥ (βιοπαθολογικά εργαστήρια) παραμένουν κλειστές και οι ασφαλισμένοι επιβαρύνονται για φάρμακα και εξετάσεις ενώ κρίσιμα φάρμακα για τις ζωές των εργαζομένων γίνονται απλησίαστα. Οι συνεργαζόμενοι γιατροί, παραμένουν απλήρωτοι.
Ο ΕΟΠΥΥ έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει ανοίγοντας μαύρες τρύπες και στα νοσοκομεία αφού αδυνατεί να εξοφλήσει τα νοσήλια των ασθενών και η κρατική επιχορήγηση προς αυτά είναι ανύπαρκτη. Ο ίδιος ο Λοβέρδος εξασφάλισε ότι θα συνεχιστεί η λεηλασία. Στο παρά πέντε των εκλογών της 6 Μάη ανακοίνωσε με συνοπτικές διαδικασίες, τους νέους οργανισμούς πολλών  νοσοκομείων με στόχο να προχωρήσει στο κλείσιμο 50 νοσοκομείων που υποσχέθηκε στους τοκογλύφους δανειστές και σε μαζικές απολύσεις από τα δημόσια νοσοκομεία. Οι σημερινές υποσχέσεις για αναστολή των νέων οργανισμών είναι κενό γράμμα αφού οι επιθέσεις συνεχίζονται παντού. Η ίδια η τρόικα επιμένει και στέλνει το μήνυμα ότι τον Ιούνιο θα χρειαστούν νέα μνημόνια σε βάρος των εργατών.
Οι υπηρεσιακοί υπουργοί με την συγκατάθεση των κομμάτων των μνημονίων, βρίσκουνε άμεσα τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ να πληρώσουν τα ομόλογα των δανειστών που λήγουν, αλλά δεν «μπορούν» να δώσουν ούτε ένα ευρώ για τα νοσοκομεία που διαλύονται από την λεηλασία των αποθεματικών τους και από τις συνεχείς περικοπές.
Δεν θα τους αφήσουμε. Με τους αγώνες μας πρέπει να σταματήσουμε όλα αυτά τα αρπακτικά που σηκώνουν κεφάλι γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια την θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας.
Ήρθε η ώρα να ξηλώσουμε κάθε βήμα των τροικανών που μας άφησε με πετσοκομμένους μισθούς, που αλλάζει οργανισμούς και καταργεί κλινικές, τμήματα και νοσοκομεία. Που στρώνει τελικά το έδαφος για την απόλυση χιλιάδων συναδέλφων μας. Που διαλύει την πρόσβαση στην δημόσια, δωρεάν υγεία και περίθαλψη για τους εργαζόμενους, τους ανασφάλιστους, τους μετανάστες και τα παιδιά μας.
O καπιταλισμός δεν δουλεύει, το ευρώ βουλιάζει σαν ένας μεγάλος Τιτανικός, το ναυάγιο της Ισπανίας ετοιμάζεται να το ακολουθήσει η Ιταλία, η κρίση φτάνει στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. Η τρόικα και οι ντόπιοι τροικανοί δεν έχουν λύση όσο και να μας εκβιάζουν με το χάος και τη χρεοκοπία.
Στις 17 Μάη στηρίζουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά, την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α που από την πρώτη στιγμή έχει δώσει και δίνει μάχη ενάντια στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων και  ανοίγει δρόμο διεξόδου και ελπίδας για όλους μας με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα της μονομερούς διαγραφής του χρέους, της κρατικοποίησης των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, την έξοδο από ευρώ και την ΕΕ. Θέλουμε νοσοκομεία στα χέρια των εργαζομένων και όχι στα συμβούλια των μετόχων.
Εμείς δεν υποσχόμαστε μια διαπραγμάτευση παραμένοντας στα πλαίσια μηχανισμών που αναπαράγουν την κρίση. Η θέση μας είναι στην πάλη για να σπάσουμε  τα δεσμά αυτών των «πλαισίων». Ελάτε μαζί και στις κάλπες και στους αγώνες της επόμενης μέρας, για τη δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά που έχουν ανάγκη οι σκληρές συγκρούσεις των εργαζομένων για διέξοδο από την κρίση αυτού του χρεοκοπημένου συστήματος.