Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 19:02

Ο δρόμος Παραδείσια - Τσακώνα και η εκμετάλλευσή του

Ο δρόμος Παραδείσια - Τσακώνα και η εκμετάλλευσή του

Της Αντωνίας Μπούζα*
H "Καλλίκαρπος" Μεσσηνία, σύμφωνα με τον Ευριπίδη, ένας τόπος που μπορεί να προσφέρει πολλά στους κατοίκους της, είναι γεγονός πως αντιμετωπίσθηκε από την Ελληνική πολιτεία με προχειρότητα και αδιαφορία όσον αφορά τους σχεδιασμούς των μεγάλων έργων που θα έδιναν την αναπτυξιακή ώθηση στον τόπο μας.

Σύγχρονο γεφύρι της Άρτας ο πολύπαθος δρόμος Τρίπολη - Καλαμάτα, δίνεται με ...δόσεις και κατόπιν πάντοτε ισχυρών πιέσεων όσον αφορά το ξεμπλοκάρισμα των χρηματοδοτήσεων για την κατασκευή του.
Έτσι φτάσαμε στο σήμερα, όπου ένα μικρό τμήμα απέμεινε πλέον να δοθεί στην κυκλοφορία και να κάνει το όνειρο για ένα ασφαλές και συντομότερο ταξίδι προς την Αθήνα πραγματικότητα.
Πρόκειται για το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα, το οποίο είναι έτοιμο, αλλά έχουν μπλοκαριστεί όπως ξέρουμε τα χρήματα του φωτισμού.
Αναμένοντας την απόφαση του Ζ' Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο θα συνεδριάσει στα τέλη Νοεμβρίου, και της παράδοσης του τμήματος αυτού, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, έχει στηθεί ένα κακόγουστο επικοινωνιακό σκηνικό εδώ και αρκετό καιρό, προκειμένου κάποιοι να δείξουν ότι πράττουν το καθήκον τους απέναντι στους Μεσσήνιους και νοιάζονται για τα συμφέροντά τους.
Κανείς δε μέμφεται τον αγώνα κανενός, αλλά ενώ υπάρχουν δρομολογημένες ενέργειες σύμφωνα με τους νόμους της Πολιτείας, οι υπερβάλλουσες φωνές δεν πείθουν για την αθωότητα των προθέσεών τους.
Αλήθεια η Ελληνική πολιτεία, η Κυβέρνησή μας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Χώρας, ο καταγόμενος από τη Μεσσηνία, δεν επιθυμεί την άμεση ολοκλήρωση και παράδοση του δρόμου;
Άραγε που αποσκοπούν όσα προβάλλονται ως απαιτήσεις, πρωτοβουλίες, επιστολές, πιέσεις, συγκεντρώσεις κλπ, προκειμένου στη Μεσσηνιακή κοινή γνώμη να φανούν ως πιέσεις από πατριώτες που κάνουν όσα πρέπει για τον τόπο;
Άραγε πως νομιμοποιούνται ορισμένοι να καλούν σε μη τήρηση της νομιμότητας, αναφέροντας ως πρόθεσή τους να δώσουν σε κυκλοφορία το δρόμο, ακόμη και ...σηκώνοντας τις μπάρες;
Περιμέναμε τόσο πολύ, φτάσαμε να μιλάμε τόσα πολλά χρόνια για το δρόμο και τώρα που βρισκόμαστε στο παρά πέντε, δημιουργούμε όλα αυτά τα ζητήματα, που εν κατακλείδι μπορούν να προκαλέσουν εμπλοκή στην παράδοσή του;
Ας σταματήσει κάποια στιγμή το ...κίνημα των οπαδών της ετεροχρονισμένης αντίδρασης και των "κατόπιν δικών μου ενεργειών" για να δούμε επιτέλους την πρόοδο στον τόπο μας.

*Αναπλ. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ.
Μέλος Τομέα Τουρισμού Ν.Δ.