Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 16:52

Χρυσή Αυγή: Πιστά τσιράκια του κεφαλαίου

Χρυσή Αυγή: Πιστά τσιράκια του κεφαλαίου

Του Δημήτρη Οικονομάκου*
Σαν άλλοι εκπρόσωποι των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων γράφουν οι ναζί της Χρυσής Αυγής στην ιστοσελίδα της περιφερειακής οργάνωσης Πελοποννήσου «Ζημιά στον τουρισμό δεν κάνει η Χρυσή Αυγή, αλλά εκείνοι που…

…κατ’ επανάληψη έχουν εμποδίσει κρουαζιερόπλοια να προσεγγίσουν ελληνικά λιμάνια και πλοία της γραμμής να αποπλεύσουν, δηλαδή το ΚΚΕ».
Θυμίζουμε ποιοι άλλοι επιφανείς «αντισυστημικοί» έχουν κάνει παρόμοιες ή τις ίδιες δηλώσεις:
Αντώνης Σαμαράς: «Το ΚΚΕ (…) παρέλυε τη χώρα, παρέλυε τα λιμάνια, παρέλυε τον τουρισμό, παρέλυε την οικονομική ζωή. Έδιωχνε επιχειρήσεις. Έδιωχνε επενδύσεις».
Γιώργος Παπανδρέου: «Ποιος υποθάλπει το κλείσιμο των λιμανιών, εν μέσω τουριστικής περιόδου; (…) Ποιος δεν θέλει να αναπτυχθεί ένας ολόκληρος κλάδος της οικονομία μας, αυτός της κρουαζιέρας; (…) Εσείς, κυρία Παπαρήγα».
Απόσπασμα παλιότερου άρθρου από την εφημερίδα του εφοπλιστικού κεφαλαίου Καθημερινή: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η απαξίωση του ελληνικού τουρισμού ως βιομηχανία αποτελεί βασικό στόχο του ΚΚΕ (...) Με ταμπέλα του ΠΑΜΕ, αποκλείει τουρίστες, εμποδίζει κρουαζιερόπλοια, κλείνει λιμάνια, κηρύσσει απεργίες στα πλοία».
Σε ποιον ανήκει το κανάλι που έχουν βρει μόνιμο στασίδι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, βρίζει συνεχώς το ΚΚΕ και τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών;
Πολλές φορές έχουμε τονίσει τη σχέση Χρυσής Αυγής - εφοπλιστών. Η ταύτισή τους με τους υπόλοιπους εκπροσώπους του εφοπλιστικού (και όχι μόνο) κεφαλαίου στον τρόπο με τον οποίο επιτίθενται στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ, επειδή δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την οργάνωση του αγώνα των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων, πρέπει να οδηγήσει σε συμπεράσματα για το χαρακτήρα αυτού του αποκρουστικού - συστημικού μορφώματος.

*Μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ