Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 18:08

Πρώτη Μάρτη (όχι Απρίλη)

Πρώτη Μάρτη (όχι Απρίλη)

Του Γιάννη Τυπάλδου 
Σε πρωινή εκπομπή του «Mega» (sic) στις 9:38 περίπου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανερυθρίαστα δηλώνει στο δημοσιογραφικό δίδυμο, φερέφωνο του πολιτικού συστήματος, ότι κατά τη θητεία του ως υπουργός διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κράτος.
Ο κ. Παντελής Οικονόμου μετά από πολυετή (δεκαετίες) θητεία σε διάφορα πόστα στο ΠΑΣΟΚ και στα κοινοβουλευτικά έδρανα ανακάλυψε την πυρίτιδα.

Με αναίδεια και ανευθυνότητα κυβερνούν χρόνια τη χώρα και την οδηγούν στην παρακμή και τον εκφυλισμό. Με την ίδια αναίδεια, όταν πλέον δεν τους παίρνει άλλο, «πουλάνε» αφοπλιστική ειλικρίνεια νομίζοντας ότι ο λαός θα τους συγχωρήσει.
Παντελώς ασύδοτος και προκλητικός ο Παν(α)τελής που δεν έχει εργασθεί ούτε μια ώρα ξεπέρασε το συνάδελφό του Χρυσοχοΐδη (διάβασε Τενεκίδη), που είχε ξαφνιάσει το αφελές σώμα των ψηφοφόρων, προ καιρού, δηλώνοντας ότι δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο.
Λες και είχε διαβάσει ο άνθρωπος κάτι άλλο εκτός από τα φύλλα των εφημερίδων, που ευφυέστατα ο Ζακ-Λυκ Γκοντάρ είχε πει σε κάποια ταινία του ότι η χρησιμότητά τους περιορίζεται μόνο στην τουαλέτα.
Το δούλεμα των πολιτικών είναι διαρκές. Να θυμηθούμε την «αλλαγή» του Παπανδρέου; Ξεχνιέται η (επικοινωνιακή) «αναγέννηση» του (που είναι αυτός;) Λαλιώτη; Πως να ξεχάσουμε τις ελληνικού στιλ αποκρατικοποιήσεις του Μητσοτάκη που μας οδήγησε στον εκσυγχρονισμό του Σημίτη; Τι να πούμε για την επανίδρυση του κράτους του (που βόσκει;) Καραμανλή; Τι απέγινε το fast-track του Παμπούκη; (πάει κι αυτός) Τώρα οι ψηφοφόροι που κάθε μέρα λιγοστεύουν λόγω ανέχειας και οργής ποντάρουν στην ελπίδα και στην ανάπτυξη του Σαμαρά. Ίδια λόγια, ίδια πρόσωπα, ίδιες οικογένειες, ίδιες νοοτροπίες. Με τη βοήθεια των συνεταίρων ΜΜΕ-δημοσιογράφων εκβιάζουν, αποχαυνώνουν, κοροϊδεύουν το λαό. Έτσι περνάνε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα. Μήπως πρέπει να αρχίσει η αξιολόγηση από το πολιτικό προσωπικό που έχει την απόλυτη ευθύνη της κατάντιας μας;