Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 10:48

Δίμηνα ημετέρων στο Δήμο Καλαμάτας

Δίμηνα ημετέρων στο Δήμο Καλαμάτας

Του Δημήτρη Γ. Φαββατά*
Ο δήμος Καλαμάτας μαζί με τις επιχειρήσεις του προσλαμβάνει πάνω από 200 άτομα το χρόνο με δίμηνη απασχόληση. Μάλιστα, υπό αυτό το καθεστώς πολλοί εργαζόμενοι απασχολούνται συνεχώς στο Δήμο. Παρά λοιπόν τις…

…διακηρύξεις του Δημάρχου ότι ο Δήμος δεν κάνει προσλήψεις, εντούτοις εκμεταλλεύεται στο έπακρο αυτή τη δυνατότητα που του δίνει ο νόμος. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι εργαζόμενοι αυτοί είναι κομματικοί φίλοι του δημάρχου και αυτό συνιστά το μοναδικό κριτήριο της πρόσληψής τους. Πολλοί δε εξ αυτών εκμεταλλευόμενοι την κομματική τους φιλία με το δήμαρχο δεν παρουσιάζονται καν στην εργασία τους. Ιδιαίτερα χαρακτηριστική και ενδεικτική της τακτικής αυτής του δημάρχου είναι η απόρριψη από δίμηνη απασχόληση πολύτεκνου με οικονομικά προβλήματα δημότη τοπικού διαμερίσματος της Καλαμάτας και η πρόσληψη αντ’ αυτού ενός χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις και οικονομικά προβλήματα συμπολίτη μας.
Πού είναι λοιπόν η κοινωνική ευαισθησία του δημάρχου; Πού είναι οι εξαγγελίες του για ισότητα των δημοτών και για προστασία των πιο αδύνατων συμπολιτών μας; Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι όλα αυτά εξαντλούνται στα λόγια του κ. Δημάρχου, καθώς στα έργα του κυριαρχεί η κοινωνική αναλγησία και η εξυπηρέτηση των ημετέρων. Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο της δημοτικής αρχής και αυτός ο σεβασμός προς τους πολυτέκνους.

*Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας
Αλλαγή για το δήμο Καλαμάτας