Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 18:36

Και ο "ακομμάτιστος" κ. Νίκας θέλει τον Γερμανό του;

Και ο "ακομμάτιστος" κ. Νίκας θέλει τον Γερμανό του;

Του Σταμάτη Μπεχράκη**
Χωρίς διάθεση για απαξίωση της σημασίας που μπορούν να έχουν οι σχέσεις μεταξύ δύο λαών και ιδιαίτερα με τους γερμανούς εργαζόμενους, που δίνουν τους δικούς τους αγώνες για την καλυτέρευση της ζωής τους, νοιώθουμε την ανάγκη να αντιδράσουμε για τον αυριανό ευτελισμό της αυτοδιοίκησης και...

...τις σχέσεις που προωθούνται με τον γερμανό επιτετραμμένο για την αυτοδιοικηση στη χώρα μας. Ζούμε σε μια περιοχή με μεγάλη τουριστική άνοδο και σοβαρές υποδομές, με ικανότητα προωθημένων τεχνικών έργων, με ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, που μπορεί να γίνει μελλοντικό ενεργειακό κέντρο λόγω γεωγραφικής θέσης και υπαρχουσών πόρων και υποδομών. Ο δικομματισμός επέβαλε όμως ένα φαυλοκρατικό σύστημα δημόσιας διοίκησης της πατρίδα μας.
Θέλαμε να σχολιάσουμε με τον εξής τρόπο την προσπάθεια του φουχτελισμού στην πατρίδα μας: Oι αποικιοκράτες δεν περιορίζονταν στην υποταγή μιας χώρας, αλλά επιχειρούσαν και να τη νομιμοποιήσουν πολιτικά εκπολιτίζοντας τους κατοίκους της στο πνεύμα του διαφωτισμού. Η Ελλάδα δεν είναι αποικία. Είναι όμως ένα νέο είδος οικονομικού «προτεκτοράτου» στους κόλπους της γερμανικής ευρώπης. Η τεχνογνωσία που της προσφέρεται εντάσσεται αναγκαστικά στο «διαφωτιστικό» πνεύμα των «προτεκτόρων». Αποσκοπούν σε αφαίμαξη και όχι ισότιμη συνεργασία. Γι’ αυτο και η συγκεκριμένη συνεργασία προωθείται και στη συνέχεια επιβάλλεται από τα διάφορα κέντρα.

*Με αφορμή την πρόταση για συνεργασία με τη γενέτειρα του κ. Φούχτελ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης

**Επικεφαλής του Δικτύου Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας