Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 12:05

Τρεις εμπρησμοί κάδων ανακύκλωσης χθες στην Καλαμάτα…

Τρεις εμπρησμοί κάδων ανακύκλωσης χθες στην Καλαμάτα…

ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ 
Αλλεπάλληλα είναι το τελευταίο διάστημα, ξανά μετά από διακοπή μιας μικρής χρονικής περιόδου, τα συμβάντα εμπρησμού πλαστικών κάδων ανακύκλωσης στην Καλαμάτα. Χθες κάηκαν τρεις κάδοι, ένας το απόγευμα στην περιοχή των Γουλιμίδων και δύο τα μεσάνυχτα, με διαφορά λίγων λεπτών, στο κέντρο της πόλης…

Συγκεκριμένα τα μεσάνυχτα ένας κάδος κάηκε κοντά στην κεντρική πλατεία, στη Γιατράκου και Ψάλτη και ένας στην Αρτέμιδος και Θουρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας έχει προχωρήσει στη συλλογή στοιχείων για τον δράστη και φαίνεται ότι βρίσκεται κοντά στην εξιχνίαση αυτών των συμβάντων.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο για την καθαριότητα αντιδήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, σημείωσε ότι πράγματι το τελευταίο διάστημα υπάρχει και πάλι έξαρση των συμβάντων καψίματος των πλαστικών κάδων ανακύκλωσης.

Ανάλογη έξαρση, είπε, υπήρχε και πριν λίγους μήνες, όταν είχαν καεί σε μικρό χρονικό διάστημα 14 τέτοιοι κάδοι.

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε ότι ο Δήμος δυσκολεύεται να αντικαταστήσει τους καμένους κάδους γιατί δεν διαθέτει άλλους και πως έχει ζητήσει από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης να διαθέσει μπλε κάδους για να καλυφθούν οι ανάγκες. Όπως σημείωσε, το κόστος κάθε μπλε κάδου ανακύκλωσης ανέρχεται στα 200 ευρώ περίπου.

Στ.Μ.