Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 21:02

Είχε στο ψυγείο του 32,7 κιλά λαθραίο καπνό…

Είχε στο ψυγείο του 32,7 κιλά λαθραίο καπνό…

ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΙΛΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ 
Με ποσότητα λαθραίου καπνού που αγγίζει τα 35 κιλά πιάστηκε 62χρονος άεργος Καλαμάτας από αστυνομικούς. Τα πρώτα δύο κιλά βρέθηκαν στο αμάξι που οδηγούσε και τα υπόλοιπα 23,7 στο ψυγείο του σπιτιού του, όπου επίσης βρέθηκε μια μηχανή γέμισης τσιγάρων και 1.600 κενά τσιγάρα…

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παραεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, συνελήφθη, σήμερα (12.2.2019) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 62χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, σήμερα (12.2.2019) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας , πραγματοποίησαν έρευνα σε όχημα που οδηγούσε ο  62χρονος, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν -4- συσκευασίες λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -1.970- γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, στην Καλαμάτα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη -66- συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους -32.706- γραμμαρίων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, μία (1) μηχανή γέμισης τσιγάρων, καθώς και -1.600- τσιγάρα κενού περιεχομένου.

Η ποσότητα λαθραίου καπνού συνολικού βάρους -34.676- γραμμαρίων θα σταλεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Ο 62χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας”.