Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 18:04

Πιάστηκαν διαρρήκτες “επί το έργον” στην Καλαμάτα

Πιάστηκαν διαρρήκτες “επί το έργον” στην Καλαμάτα

ΕΞΙ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ  
Ένας 17χρονος και ένας 22χρονος, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας, πιάστηκαν χθες από αστυνομικούς αμέσως μετά την προσπάθεια διάρρηξης οικίας, την οποία όμως άφησαν στη μέση καθώς έγιναν αντιληπτοί από περίοικο, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο οποίος και ειδοποίησε αμέσως το “100”. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, οι συγκεκριμένοι από τον Απρίλιο μέχρι και χθες είχαν πραγματοποιήσει πέντε άλλες διαρρήξεις κατοικιών στην Καλαμάτα. Η αξία των αντικειμένων που έκλεψαν οι δύο διαρρήκτες έχει υπολογιστεί στα 18.000 ευρώ…

Σύμφωνα με το σχετικό αστυνομικό δελτίο, “εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πέντε περιπτώσεις κλοπών και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικίες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (12.6.2019) το βράδυ στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) και Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, καθώς και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο ημεδαποί ηλικίας 17 και 22 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, χθες (12.6.2019) το βράδυ στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ο 17χρονος και ο 22χρονος, επιχείρησαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί.

Μετά από άμεση αστυνομική κινητοποίηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανωτέρω και τους συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή τους βρήκαν και κατέσχεσαν διαρρηκτικά εργαλεία (ψαλίδι κοπής μετάλλων κ.ά.).

Στο  πλαίσιο της περεταίρω αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, από τον Απρίλιο τρέχοντος έτους έως την 5.6.2019, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, είχαν διαπράξει ακόμη πέντε περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, από τις οποίες είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -18.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων”.