Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 01:41

Μικρή βιοτεχνία χασίς ανακαλύφθηκε σε αστυνομική εξόρμηση

Μικρή βιοτεχνία χασίς ανακαλύφθηκε σε αστυνομική εξόρμηση

ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Χασίς σε σπιρτόκουτα, χασίς ακατέργαστο, σπόροι χασίς και μικρά φυτά χασίς. Μια μικρή βιοτεχνία χασίς είχε λοιπόν ένας αλλοδαπός, που συνελήφθη χθες κοντά στα Φιλιατρά, στο πλαίσιο αστυνομικής εξόρμησης σε όλο το νομό για τον έλεγχο ύποπτων ατόμων και για να νοιώσουν οι πολίτες μια κάποια ασφάλεια.
Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός, που φυσικά συνελήφθη, είχε 117 γραμμάρια ακατέργαστο χασίς, 29 σπιρτόκουτα που αντί για σπίρτα περιείχαν συνολικά 192 γραμμάρια χασίς, 940 γραμμάρια σπόρους χασίς και 14 φυτά ύψους από ένα έως τέσσερα εκατοστά.

Όλα αυτά κατασχέθηκαν μαζί με μια ζυγαριά ακριβείας και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ επιπλέον ο αλλοδαπός δεν είχε τα νόμιμα έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα.
Στη αστυνομική εξόρμηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Πελοποννήσου. Έγιναν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό ατόμων και οχημάτων, προσήχθησαν 29 άτομα, ενώ, εκτός από τον αλλοδαπό με το χασίς, συνελήφθησαν άλλα δύο, ο ένας Έλληνας, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, και ο δεύτερος αλλοδαπός που διέμενε παράνομα στη χώρα.
Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 33 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Όπως τονίζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και την καταστολή της εγκληματικότητας.