Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 22:05

Πολεμικά τυφέκια και εκρηκτικά σε σπίτι 48χρονου στη Μερόπη

Πολεμικά τυφέκια και εκρηκτικά σε σπίτι 48χρονου στη Μερόπη

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 
Σαν να ετοιμαζόταν για πόλεμο… Άνδρας 48 χρόνων από τη Μερόπη του Δήμου Οιχαλίας συνελήφθη το μεσημέρι, καθώς βρέθηκαν στο σπίτι του πολεμικά τυφέκια και εκρηκτικές ύλες…

Πάντως, από τα στοιχεία που μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία, ο οπλισμός και τα εκρηκτικά δεν είναι κατάλληλα ώστε να αξιοποιηθούν σε τρομοκρατικές ενέργειες αλλά σε εγκληματικές δραστηριότητες.
Ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, στο σπίτι του 48χρονου βρέθηκαν, στο πλαίσιο έρευνας παρουσία δικαστικού λειτουργού: Τρία μονόκαννα πολεμικά τυφέκια, εκ των οποίων η κάννη του ενός είχε τροποποιηθεί. Τρία περίστροφα. Ένα περίστροφο κρότου, με κομμένη κάννη. Ένα ξύλινο τόξο, με δέκα βέλη. Μία ξύλινη αστυνομική ράβδος, 51καψύλλια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 33 κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, τρία τεμάχια βραδύκαυστο φυτίλι, 319,58 γραμμάρια πυρίτιδας σε διάφορες συσκευασίες, 3,804 κιλά σκάγια σε διάφορες συσκευασίες, εξαρτήματα για τη γόμωση φυσιγγίων, μία κυνηγετική καραμπίνα με τέσσερα φυσίγγια, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Καλαμάτας στις 14-4-2012, από τον ιδιοκτήτη της.
Ο 48χρονος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα εκρηκτικά, καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά.