Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 16:27

Ανακαλείται η άδεια για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στο Πάρκο του Λιμενικού

Ανακαλείται η άδεια για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στο Πάρκο του Λιμενικού

ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ!
Απαγορεύονται οι πολιτικές και συνδικαλιστές εκδηλώσεις στο Πάρκο του Λιμενικού μέχρι τις 30 Αυγούστου! Με αυτόν τον τρόπο η αποκεντρωμένη και η τοπική διοίκηση απαγορεύουν στη Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει το φεστιβάλ που διοργάνωνε για τις 3 και 4 Αυγούστου, επέτειο της δικτατορίας του Μεταξά…

Η Χρυσή Αυγή μπορεί πλέον να ισχυρίζεται ότι το πολιτικό σύστημα της στερεί το δικαίωμα να πραγματοποιεί εκδηλώσεις και να εμφανίζεται ως δήθεν αντισυστημικό κόμμα.
Πάντως αύριο, Σάββατο, η πανελλαδική αντιφασιστική διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά στην Καλαμάτα, καθώς οι διοργανωτές υπογραμμίζουν ότι τη Χρυσή Αυγή πρέπει να απομονώσει ο ίδιος ο λαός.
Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Καλαμάτας για το θέμα του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής, υπό τον γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Μανώλη Αγγελάκα, ο οποίος αργότερα δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Εμείς –αυτή είναι η γνώμη μου που είναι και άποψη της κυβέρνησης- είμαστε υπέρ της δημοκρατικής έκφρασης όλων. Αλλά η δημοκρατική έκφραση πρέπει να σταματάει εκεί που αρχίζουν που οι ελευθερίες των υπολοίπων. Έχω γίνει κοινωνός όλου του προβληματισμού και της αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και των θέσεων των ξενοδόχων και του Εμπορικού Συλλόγου και των κοινωνικών φορέων και της Αστυνομίας και του Λιμενικού.
Προσανατολιζόμαστε, η απόφαση θα ληφθεί εντός της ημέρας, να ζητήσουμε τη ματαίωση όλων των εκδηλώσεων μέχρι τις 30 Αυγούστου στο συγκεκριμένο χώρο, γιατί, εκτός από το ότι πρέπει να διασφαλίσουμε την ομαλή ροή κατά την τουριστική περίοδο, που είναι τόσο σημαντική για την Καλαμάτα, την ίδια στιγμή διεξάγονται και έργα όπως έχω πληροφορηθεί οδοποιίας. Εμείς δεν θέλουμε με τίποτα να διασαλευτεί η ησυχία. Αντιλαμβάνομαι το δικαίωμα των δημοκρατικών κοινοβουλευτικών κομμάτων να εκφράζονται όμως την ίδια στιγμή ζητώ από όλους να σεβαστούν και την κοινωνική ηρεμία που πρέπει να έχει Καλαμάτα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Κατά συνέπεια προσανατολίζομαι στο να ανακληθούν οι αποφάσεις που έχουν βγει από το Λιμενικό Ταμείο για τη διεξαγωγή πολιτικών και συνδικαλιστικών εκδηλώσεων στο Πάρκο μέχρι τις 30 Αυγούστου, για να έχουμε τη σχετική ηρεμία».
Ο κ. Αγγελάκας πρόσθεσε, ύστερα από ερώτηση, ότι «η απόφαση δεν αφορά μόνο τη Χρυσή Αυγή, αφορά και άλλους πολιτικούς χώρους, γιατί εκτιμούμε ότι το λιγότερο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Καλαμάτα είναι να έχουμε διάφορες εκδηλώσεις και συγκρουσιακές καταστάσεις. Και θα κριθούμε από αυτή την απόφαση».
Στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο της Καλαμάτας συμμετείχαν ο διοικητής της 5ης Περιφέρειας του Λιμενικού Σώματος με έδρα στην Πάτρα, Ιάκωβος Σέρβης, ο κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας Νικόλαος Γιαννουλάτος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας Βασίλης Γεωργακόπουλος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σταύρος Παπαχρήστου και ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας.
Στ.Μ.