Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012 16:42

Από την Καλαμάτα ο αρχιμανδρίτης που κατηγορείται για παιδεραστία

Από την Καλαμάτα ο αρχιμανδρίτης που κατηγορείται για παιδεραστία

ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ 
Καλαματιανός, με καταγωγή από χωριό του καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης, είναι ο αρχιμανδρίτης του Μενιδίου που κατηγορείται για παιδεραστία.
Είναι 42 ετών και, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, όταν τελείωσε το σχολείο, επιδίωξε να χειροτονηθεί δόκιμος μοναχός στην Ιερά Μονή Βουλκάνου, όμως ο πάντα προσεκτικός μακαριστός Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος Θέμελης, δεν ήταν σίγουρος για τον χαρακτήρα του και απέρριψε το αίτημά του. Τότε ο κατηγορούμενος πήγε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και έγινε μοναχός, ενώ τον χειροτόνησε ο μακαριστός Επίσκοπος Τράλλεων και Πατριαρχικός Έξαρχος Πάτμου, Ισίδωρος.

Έκτοτε πέρασε από πολλές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, χωρίς να καταφέρει να μείνει κάπου μόνιμα, πιθανόν επειδή οι Μητροπολίτες κάτι πληροφορούνταν για τη «δράση» του και τον απομάκρυναν.
Τελευταία υπηρετούσε ως αρχιμανδρίτης στη Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.
Όπως γράφει σήμερα το ηλεκτρονικό πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων «ierovima», τρία παιδιά, ηλικίας από δέκα έως δεκατεσσάρων ετών, αποκάλυψαν στους γονείς τους ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον αρχιμανδρίτη, ενώ πιθανόν τα θύματά του να είναι περισσότερα.
Η αστυνομία έλεγξε το σπίτι του, στο Περιστέρι, όπου φέρεται να βρέθηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή υλικό παιδικής πορνογραφίας, καθώς επίσης φέρεται να έχει υπεξαιρέσει από το Φιλόπτωχο Ταμείο 6.500 ευρώ.
Πάντως ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ενώπιον του εισαγγελέα στον οποίο οδηγήθηκε.