Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 17:51

«Το πιο ιστορικό και ταυτόχρονα το πιο νέο κόμμα»

«Το πιο ιστορικό και ταυτόχρονα το πιο νέο κόμμα»

ΓΛΕΝΤΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Με κέφι και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε τη νύχτα του Σαββάτου, στο κέντρο «Κουκούτσης», γλέντι μελών και φίλων του ΚΚΕ. Πριν ξεκινήσει η διασκέδαση το μέλος του Πολιτικού Γραφείου, Τηλέμαχος Δημουλάς, έκανε σύντομες αναφορές στα μεγάλα ζητήματα της επικαιρότητας, προειδοποίησε για τα σύννεφα στρατιωτικών επεισοδίων που μαζεύονται στην περιοχή μας από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, διερωτήθηκε πως μπορεί να πιστεύει κάποιος ότι θα υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη μέσα σε ένα άδικο κοινωνικοοικονομικό σύστημα, ανέφερε ότι το ΚΚΕ αξιοποιεί την εμπειρία των 100 χρόνων αγώνων και με μεγαλύτερο πείσμα συνεχίζει να μάχεται για την ανατροπή και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο για τη μετάδοση των θέσεων του ΚΚΕ στους εργαζόμενους…

Τα περισσότερα από 250 μέλη και φίλους του κόμματος διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με την ορχήστρα του Παναγιώτη Σταθέα. Παραβρέθηκε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Νίκος Κουτουμάνος. Το γλέντι, που ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Θοδωρή Μπολέτη, έγινε στο πλαίσιο της οικονομικής εξόρμησης Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2017.

Στη σύντομη τοποθέτησή του ο Τηλέμαχος Δημουλάς σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα μεγάλη προσπάθεια να εμποδιστούν οι εργαζόμενοι από το να κάνουν βήματα για τον απεγκλωβισμό τους από τα πολιτικά δεσμά τους. Τόνισε μάλιστα ότι σε αυτή τη νέα προσπάθεια αξιοποιούνται και πρωτόγνωρα μέσα, όπως έγινε στις κινητοποιήσεις στα Γιάννενα από εργαζόμενους συγκεκριμένης αλυσίδας σούπερ μάρκετ που και δεν πληρώθηκαν και απολύθηκαν. Όπως είπε, εκεί η εργοδοσία επιστράτευσε μπράβους, ανθρώπους της νύχτας, φασιστοειδή, προκειμένου να επιτεθούν στους απεργούς.

Στην ίδια προσπάθεια αποτροπής του απεγκλωβισμού των εργαζομένων, πρόσθεσε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, εντάσσεται και η απόφαση για την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας στα κλαδικά και τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Επιπλέον, τον ίδιο σκοπό έχει και η προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ίδρυση νέων κομμάτων και κομματιδίων, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημουλάς. Σχολίασε μάλιστα ότι όσο φαίνεται πως ο κόσμος πάει να αντιδράσει τόσο περισσότερο θα δείχνουν τα κανάλια τον Παναγιώτη Λαφαζάνη,  τόσο περισσότερο ο Θανάσης Πετράκος «θα είναι στα μέσα και στα έξω», ενώ στην ίδρυση δικών τους κομμάτων θα προχωρήσουν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Την τοποθέτησή του ο Τηλέμαχος Δημουλάς την ξεκίνησε με το θέμα που σχεδόν μονοπωλεί την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, τη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα. Όπως τόνισε, η επίσκεψη αυτή εντάσσεται σε μια μεγάλη σύγκρουση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή μας, από μεγάλες δυνάμεις, τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Ρωσία και μικρότερες, οι οποίες έχουν μπει σε αυτή τη διαμάχη υπηρετώντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων που εκπροσωπούν για τη χάραξη που θα ακολουθήσουν διάφοροι αγωγοί, για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων κ.ά. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είπε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της ίδιας αυτής σύγκρουσης επισκέφθηκε πρόσφατα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ και συμφώνησε μαζί του να δοθεί και άλλος χώρος στη βάση των ΗΠΑ στη Σούδα της Κρήτης, να μεταφερθούν αν χρειαστεί, όπως είχε γίνει στο παρελθόν, πυρηνικά όπλα στον, γειτονικό στη Μεσσηνία, Άραξο  κ.ά

Ο κ. Δημουλάς ανέφερε ότι μαζεύονται πολλά σύννεφα στην περιοχή μας και δεν αποκλείεται να προκαλέσουν ακόμη και περιφερειακές πολεμικές συγκρούσεις. Υπογράμμισε όμως ότι οι συγκρούσεις αυτές δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με το όφελος του λαού αλλά μόνο με τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και των μονοπωλίων.

Τέλος, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ σημείωσε ότι του χρόνου το ΚΚΕ κλείνει 100 χρόνια και τόνισε ότι «θα κάνουμε πολύ μεγάλη πολιτική εξόρμηση, δραστηριότητα και εκδηλώσεις για να αναδείξουμε ότι την ίδια στιγμή που κλείνει 100 χρόνια είναι ένα νέο κόμμα γιατί παλεύει για το πιο ουσιαστικό πράγμα, την κατάργηση της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο». Πρόσθεσε δε ότι η κατάργηση αυτής της εκμετάλλευσης δεν είναι μόνο αναγκαιότητα αλλά έχει αποδειχτεί ότι είναι δυνατό να γίνει, «το απέδειξε η μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, που φέτος γιορτάσαμε τα 100 χρόνια της».
Στ.Μ.