Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 11:14

Πικετοφορία έκπληξη από το ΠΑΜΕ με σύνθημα “Έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα”

Πικετοφορία έκπληξη από το ΠΑΜΕ με σύνθημα “Έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα”

ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Πλησιάζει η μέρα που θα ξεκινήσει το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα (14 έως 17 Μάρτη) και το ΠΑΜΕ κλιμακώνει τις εκδηλώσεις του με αίτημα την έξωση των εργοδοτών από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Απόψε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας έχει διοργανώσει “πικετοφορία έκπληξη”...

Η πικετοφορία θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα, από την αρχή του πεζόδρομου της Αριστομένους και όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, το σύνθημα είναι “Έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα. Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών”.

ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΘΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Την άλλη Πέμπτη, 14 Μάρτη 201, εφτά Ομοσπονδίες και έντεκα Εργατικά Κέντρα της χώρας διοργανώνουν στην Καλαμάτα, έξω από το Εργατικό Κέντρο, συγκέντρωση να μη “νομιμοποιηθεί ένα συνέδριο νόθων και εργοδοτών”.

Σε ανακοίνωση των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων που διοργανώνουν με το ΠΑΜΕ τη συγκέντρωση της άλλης Πέμπτης τονίζονται σχετικά τα εξής:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ 2019

18.30 έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες και οι αντιπρόσωποί τους που είναι εκλεγμένοι για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που δίνουμε τη μάχη της οργάνωση της εργατικής τάξης, της οργάνωσης της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας, καλούμε τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση την Πέμπτη 14 Μάρτη 2019 και ώρα 6.30μμ έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Την ίδια μέρα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιδιώκει να ξεκινήσει στην πόλη της Καλαμάτας ένα συνέδριο που δεν έχει καμιά σχέση με διαδικασία εργατικής οργάνωσης.

Εκατοντάδες είναι οι αντιπρόσωποι που έρχονται με ευθύνη των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ,της ΔΑΚΕ, της ομάδας Βασιλόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ και είτε είναι οι ίδιοι εργοδότες, είτε εκλεγμένοι νόθα μέσα από σωματεία φαντάσματα από όλη τη χώρα.

Επιδιώκουν με αυτόν τον τρόπο να ελέγχουν ένα συσχετισμό στη ΓΣΕΕ και σε μια σειρά Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες για να δυναμώνουν οι μηχανισμοί αυτοί που στέκονται εμπόδιο να οργανωθούν αγώνες για την ικανοποίηση των εργατικών αναγκών, που στηρίζουν τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Καλούμε κάθε αντιπρόσωπο που δεν έχει καμιά σχέση με πρακτικές και μεθοδεύσεις της εποχής των Μακρήδων και Λικιαρδόπουλων, που δεν ανέχεται την παρουσία της ίδιας της εργοδοσίας μέσα σε εργατικές οργανώσεις, να συμμετέχει στην συγκέντρωση την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου.

Να μη δεχτεί να νομιμοποιήσει ένα Συνέδριονόθων και εργοδοτών.

Ομοσπονδία Οικοδόμων

Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα – Ποτά

Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Ποτών

Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο

Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό και Δέρμα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών

Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου – Χάρτου

Εργατικό Κέντρο Λαμίας

Εργατικό Κέντρο Νάουσας

Εργατικό Κέντρο Άρτας

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου

ΕργατικόΚέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης

Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής

Εργατικό Κέντρο Νομού Θεσπρωτίας

Εργατικό Κέντρο Σάμου

Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσων”