Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 15:56

Στάσεις εργασίας για “μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα”

Στάσεις εργασίας για “μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Στάσεις εργασίας έχει προκηρύξει για την Πέμπτη και την Παρασκευή, 18 και 19 Απρίλη 2019, το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του αγώνα του για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στις ΔΕΥΑ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σε ανακοίνωση του Σωματείου και των συμβασιούχων υπογραμμίζεται ότι στην πραγματικότητα η δημοτική αρχή Καλαμάτας δεν θέλει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων ώστε να εκχωρηθούν και άλλα αντικείμενα της ΔΕΥΑΚ σε εργολάβους, ενώ τονίζεται ότι στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας υπάρχει θετική εξέλιξη, ανάλογη αναμένεται και στη ΔΕΥΑ Πύλου, καθώς με ασφαλιστικά μέτρα συμβασιούχοι παραμένουν στην εργασία τους…

Ειδικότερα Σωματείο και συμβασιούχοι υπογραμμίζουν τα εξής: “Προκήρυξη στάσεων εργασίας για Πέμπτη και Παρασκευή με αίτημα μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ο Αγώνας που δίνουν οι 26 συμβασιούχοι για σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι πρώτα απ’ όλα αγώνας των συνδικάτων. Στηρίζουμε, οργανώνουμε και συμμετέχουμε στο δίκαιο αγώνα τους. 

Είναι 26 συμβασιούχοι, που προσλήφθηκαν από το 2015 με 8 μήνες συμβάσεις εργασίας, όπου με μαχητικό αγώνα, που οργάνωσε το ταξικό μας σωματείο, όλα αυτά τα χρόνια ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους (με αποφάσεις δικαστηρίων που αναγνώρισαν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες).

Τώρα που φθάσαμε στην τελική ευθεία, που θα δώσει τέλος στην ανασφάλεια τους, η Δημοτική αρχή Καλαμάτας αρνείται να πράξει το αυτονόητο. Αρνείται να πράξει ότι έκαναν μια σειρά από Δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα, ώστε να οριστικοποιηθεί η μονιμοποίηση τους.

Η άρνηση τους έχει στείλει στην ανεργία τους συναδέλφους μας και έχει εντατικοποιήσει την εργασία μας, που σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες υποχρεώσεις.

Έχουν βάλει σαν στόχο την απαξίωση της ΔΕΥΑΚ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι με την αποχώρησή τους από την εργασία διαμορφώνεται μια κατάσταση εκρηκτική για τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ.

«56 Μόνιμοι υπάλληλοι, 7 επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ ηλικίας 55-67 ετών (με διετή σύμβαση που λήγει τον Νοέμβριο του 2019), 2 ΑΜΕΑ και 3 από την κοινωφελή εργασία, θα αναγκαστούν να καλύψουν υπηρεσίες Διοίκησης, καταμέτρησης και έκδοσης λογαριασμών, λογιστικής παρακολούθησης, μελέτες και επίβλεψης έργων, βλάβες και συνδέσεις ύδρευσης-αποχέτευσης, λειτουργίας και συντήρησης του Βιολογικού Καθαρισμού και συντήρηση και λειτουργία των 76 αντλιοστασίων Ύδρευσης και Αποχέτευσης».

Δεν τους απασχολεί, έχουν σχέδιο ιδιωτικοποίησης, αμέσως μετά από τις απολύσεις που διακαώς επιθυμούν, με εργολάβους.

Ο αγώνας μας είναι ξεκάθαρος.

Παλεύουμε για να ανοίξει ο δρόμος για μόνιμη και σταθερή εργασία. Παλεύουμε μαζί με πάνω από 150 συνδικαλιστικές οργανώσεις για την κατάργηση του άρθρου 103 του Συντάγματος που απαγορεύει τη μετατροπή των σχέσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου.

Έχουμε πείρα 3 χρόνια τώρα. Ο,τι κερδήθηκε, έγινε ύστερα από αγώνες και τη δική μας αταλάντευτη στάση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Αυτή είναι η απάντησή μας στα σχέδιά τους.

Παλεύουμε για:

×           Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες όλων των υπηρεσιών. Καμία απόλυση. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

×           Να ανοίξουμε αποφασιστικά το δρόμο για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και για προσλήψεις που να καλύπτουν όλες τις κενές θέσεις εργασίας που προβλέπονται στον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας που πρόσφατα ψηφίστηκε ύστερα από μαζικούς αγώνες και κινητοποιήσεις.

×           Έξω οι εργολάβοι από εργασίες συντήρησης και λειτουργίας των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ.

Τέλος καλούμε τον απερχόμενο Δήμαρχο και νέο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έκανε δημόσια κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να πάρει πρωτοβουλία για νομοθετική ρύθμιση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τέλος είμαστε υπερήφανοι και δικαιωμένοι σαν Σωματείο για την επιτυχία που είχαμε σχετικά με την θετική απόφαση των ασφαλιστικών για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην ΔΕΥΑ Τριφυλίας. 13 Συνάδελφοί μας δικαιώθηκαν ύστερα από τον αγώνα που έδωσε το Σωματείο μας ώστε να αποσπάσει συναίνεση της Δημοτικής αρχής που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο για την λήψη της θετικής απόφασης.

Αναμένουμε και θετικές αποφάσεις για την ΔΕΥΑ Πύλου όπου και εκεί έχουμε αποσπάσει συναίνεση.

 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 17/7/2019

ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ”