Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 03:00

Ο Σταμάτης Μπεχράκης έσωσε τα αποθεματικά των κληροδοτημάτων από το «κούρεμα»

Θα ήταν περίπου ένα χρόνο πριν, όταν έκπληκτος ο Σταμάτης Μπεχράκης, του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», διαπίστωσε ότι τα αποθεματικά των κληροδοτημάτων του Δήμου Καλαμάτας δεν απέδιδαν τίποτα από τόκους, στην Τράπεζα της Ελλάδος όπου ήταν κατατεθειμένα.
Αμέσως έκανε θέμα, είπε ότι τα χρήματα πρέπει να πάνε σε άλλη Τράπεζα με καλύτερους τόκους, όμως αρχικά η απάντηση που του δόθηκε ήταν ότι ο νόμος επιβάλλει τα αποθεματικά να είναι στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ευτυχώς ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Μπούχαλης, που δίνει βάση στην αντιπολίτευση του Σταμάτη Μπεχράκη, το έψαξε καλύτερα το θέμα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και διαπίστωσαν ότι τελικά μπορούσαν να πάνε τα χρήματα σε άλλη τράπεζα, όπως και έγινε.
Σήμερα μπορούμε να υποθέσουμε ότι εάν δεν είχε δείξει ενδιαφέρον ο Σταμάτης Μπεχράκης, τα χρήματα θα είχαν παραμείνει στην Τράπεζα της Ελλάδος και ενδεχομένως θα είχαν «κουρευτεί» κατά 70%, όπως συνέβη με τα αποθεματικά του Ταμείου Αλληλοβοηθείας των δικηγόρων, του Νοσοκομείου, του Λιμενικού Ταμείου, του ΤΕΙ, του Επιμελητηρίου….
Στ.Μ.