Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 02:48

Διαχείριση απορριμμάτων και ποιότητα ζωής για μαθητές του Δήμου Δυτικής Μάνης

Διαχείριση απορριμμάτων και ποιότητα ζωής για μαθητές του Δήμου Δυτικής Μάνης

ΗΜΕΡΙΔΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ 
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Τεράστιο πρόβλημα η διαχείριση των σκουπιδιών και πολύ σωστά κάνει ο Δήμος Δυτικής Μάνης που «επενδύει» στα παιδιά, ώστε το ζήτημα να αντιμετωπιστεί στο μέλλον πιο φιλικά για το περιβάλλον, αποτελεσματικά και χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος για τους δημότες. Χθες, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας πραγματοποίησαν ημερίδα με θέμα «Διαχείριση απορριμμάτων και ποιότητα ζωής», την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δυτικής Μάνης.

Ο δήμαρχος, Δημήτρης Γιαννημάρας, προλογίζοντας την εκδήλωση ανέφερε ότι ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι συστατικό στοιχείο του πολιτισμού κάθε κοινωνίας και ότι η ανάγκη να το προστατεύσουμε και να το διαχειριστούμε σωστά είναι κάτι που το χρωστάμε στους εαυτούς μας, μα κυρίως στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται. 
Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Αλέξης Ρουτζούνης, ανέφερε ότι η νέα δημοτική αρχή δίνει σαφή προτεραιότητα σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, με στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων και αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου που περιλαμβάνουν: καθημερινή διάθεση συνεργείων συλλογής απορριμμάτων, δράσεις ανακύκλωσης στις οποίες περιλαμβάνονται οι μπλε κάδοι, ανακύκλωση εγκαταλελειμμένων οχημάτων, ανακύκλωση μπαταριών, ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων, ανακύκλωση ογκωδών αντικειμένων, καθαρισμό φαραγγιών και ρεμάτων και προώθηση μεγάλων έργων όπως ο βιολογικός καθαρισμός που πρόσφατα εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Επιπλέον, ο Δήμος Δυτικής Μάνης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους συμμετέχει σε προγράμματα όπως «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», “Let’s Do It Greece” και σε δράσεις που διοργανώνει η HELMEPA. 
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον Γεώργιο Παναγόπουλο, υπεύθυνο του ΚΠΕ Καλαμάτας, τις συνεργάτιδές του Ευσταθία Κρόμπα και Μαρία Μπαλάσκα, τους δασκάλους και το διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δυτικής Μάνης, Κωνσταντίνο Καμπούρο, για τη συμμετοχή τους στην ημερίδα.