Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012 18:34

Ελεγχόμενη η κατάσταση με τα κουνούπια φέτος στη Μεσσηνία

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ 
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΙΔΗ

Αν δεν κινητοποιηθούν οι πρόεδροι των χωριών, δεν πρόκειται οι κάτοικοι να απαλλαγούν από τα κουνούπια. Αυτό τονίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Διοικητήριο για την καταπολέμηση των κουνουπιών, όπου διαπιστώθηκε ότι η μέχρι τώρα προσπάθεια από τον εργολάβο και την Αναπτυξιακή Εταιρία έχουν σχετικά ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ δεν έχουν εμφανιστεί επικίνδυνα είδη κουνουπιών, ιδίως εκείνα που μεταδίδουν ελονοσία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, η διευθύντρια δημόσιας υγείας, Κατερίνα Σπέντζουρα, οι εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Εταιρείας και του εργολάβου τόνισαν ότι το κύριο είναι να υποδεικνύονται στα συνεργεία οι εστίες αναπαραγωγής των κουνουποειδών. Και αυτοί που γνωρίζουν που βρίσκονται οι εστίες, είναι οι πρόεδροι των χωριών, οι οποίοι οφείλουν να συνεργαστούν με τα συνεργεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Από τη συζήτηση που έγινε με τους εκπροσώπους των Δήμων, διαπιστώθηκε ότι πρόβλημα, όχι όμως πολύ σοβαρό, υπάρχει στην παραλιακή ζώνη της Κυπαρισσίας και των Φιλιατρών, στο Ασπρόχωμα και κατά τόπους σε άλλες περιοχές. Αναφέρθηκε ότι υπήρχε μια έξαρση στα μέσα του Ιουνίου, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε. Πολύ ευχάριστη τονίστηκε ότι είναι φέτος η κατάσταση στη Γιάλοβα, η οποία συνορεύει με τη λιμνοθάλασσα, και αυτό γιατί η Περιφερειακή Ενότητα καθάρισε μετά από πάρα πολλά χρόνια κάποια κανάλια στα οποία λίμναζαν νερά.
Στη συζήτηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης, Τριφυλίας, Δυτικής Μάνης και Πύλου Νέστορος, οι οποίοι εξέφρασαν τις θετικές τους εντυπώσεις για την προσπάθεια του εργολάβου που καταπολεμά τα κουνούπια.
Στ.Μ.