Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012 03:36

Στην κυκλοφορία από αύριο το Αλλαγή - Θουρία

Ο κόμβος της Κυπαρισσίας,κάτω από την Τσακώνα Ο κόμβος της Κυπαρισσίας,κάτω από την Τσακώνα

ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ
Παραδίδεται από αύριο, Δευτέρα, στην κυκλοφορία το Αλλαγή - Θουρία, τμήμα του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης - Καλαμάτας, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, καθώς ο δρόμος δεν θα περνάει μέσα από χωριά ούτε θα συναντιέται με κάθετες οδούς. Η κυκλοφορία θα γίνεται λοιπόν με μεγάλη ασφάλεια και ταχύτητα, ταυτόχρονα όμως και με πληρωμή διοδίων στον ιδιώτη κατασκευαστή.

Έπειτα από επίμονες πολιτικές παρεμβάσεις που έγιναν από τη Μεσσηνία, για την παράδοση του δρόμου θα πραγματοποιηθεί μικρή φιέστα, με κορδέλες, λόγους κ.λπ. Όσον αφορά τα διόδια, το ύψος τους δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, υπολογίζεται όμως ότι θα είναι κάτω από 1,5 ευρώ.
Η διάρκεια της μετακίνησης από την Αλλαγή στη Θουρία θα διαρκεί λιγότερο από δέκα λεπτά. Το μήκος του δρόμου είναι 22 χιλιόμετρα. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2008, η συνολική του δαπάνη ανέρχεται σε 190 εκατ. ευρώ και θα παραδοθεί ως σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, με αποπερατωμένους τρεις ανισόπεδους κόμβους (Κυπαρισσίας, Αρφαρών και εισόδου Καλαμάτας). Οι κόμβοι αυτοί συνδέουν τον αυτοκινητόδρομο με το τοπικό δίκτυο και με την παλαιά, πλέον, εθνική οδό Τρίπολης - Μεγαλόπολης.
Σε λίγες ημέρες θα παραδοθεί στην κυκλοφορία και ο κλάδος από τη Θουρία προς τη Μεσσήνη, ο οποίος θα βγαίνει στο δρόμο Ασπροχώματος - Μεσσήνης, λίγο πριν από το αεροδρόμιο.
Όσον αφορά το τμήμα Παραδεισίων - Τσακώνας, όλα τα χρονοδιαγράμματα για την παράδοσή του στην κυκλοφορία με παράκαμψη στο ύψος της γέφυρας έχουν πέσει έξω. Από το υπουργείο αναφέρεται ότι αυτό θα συμβεί στα τέλη Αυγούστου, ωστόσο θεωρείται μάλλον απίθανο να γίνει νωρίτερα από τα μέσα του Φθινοπώρου.
Στ.Μ.