Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012 04:27

Μεγάλη γιορτή το βράδυ στην Κορώνη για τη Μεσογειακή Διατροφή

Μεγάλη γιορτή το βράδυ στην Κορώνη για τη Μεσογειακή Διατροφή

ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Ολοκληρώνεται το βράδυ στην Κορώνη, με μια μεγάλη γιορτή, η Εβδομάδα Μεσογειακής Διατροφής, ένας κύκλος εκδηλώσεων με κύριους συμμετέχοντες τις εμβληματικές κοινότητες της Μεσογειακής Διατροφής ως Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, αναγνωρισμένης από την UNESCO. Οι κοινότητες αυτές είναι η Κορώνη, η Σορία της Ισπανίας, το Σιλέντο της Ιταλίας και η Σεφσαουέν του Μαρόκου.

Στις 7.30 το απόγευμα θα γίνει στην πλατεία του μόλου της Κορώνης η τελετή ονοματοθεσίας των δρόμων, όπως έχει οριστεί και αποφασιστεί από τους εκπροσώπους των τεσσάρων Εμβληματικών Κοινοτήτων. Επίσης, θα οριστεί και θα βραβευθεί ο νεαρός πρέσβης της Μεσογειακής Διατροφής, ο οποίος προέκυψε ύστερα από διαγωνισμό έκθεσης των μαθητών της δεύτερης και τρίτης τάξης του Γυμνασίου Κορώνης.
Το βράδυ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μεγάλη γιορτή στην πλατεία του Δημαρχείου Κορώνης, όπου θα γίνει έκθεση τοπικών προϊόντων, γευσιγνωσία φαγητών που ετοιμάζουν οι γυναίκες της περιοχής και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής.
Αναμένεται ότι θα παραστεί ο Πρέσβης της Κύπρου Ιωσήφ Ιωσήφ και ο κοινοτάρχης του Αγρού Κύπρου, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειας των Εμβληματικών Κοινοτήτων της Μεσογειακής Διατροφής.
Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μεσογειακής Διατροφής πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στο αλσύλλιο της Ελεήστριας, από το Μανιατάκειον Ίδρυμα, συζήτηση για τη διερεύνηση επιχειρηματικής διείσδυσης στην Αφρική μέσω προϊόντων της Μεσογειακής Διατροφής.