Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 12:38

Τα τρένα που φύγαν και στην Κυπαρισσία δε γύρισαν…

«ΣΤΗΣΙΜΟ» ΣΤΟ 
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Μάταια περίμεναν χθες το μεσημέρι κάτοικοι της Κυπαρισσίας το εκδρομικό τρένο, το οποίο ξανασφύριξε το Σαββατοκύριακο στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου.

Το τρένο από το Καλό Νερό συνέχισε τη διαδρομή του προς την Ηλεία, παρ’ ότι είχε ανακοινωθεί πως θα έμπαινε στην Κυπαρισσία, όπου οι επιβαίνοντες θα είχαν το χρόνο να βγουν και να γνωρίσουν την πόλη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τρένο δε ρίσκαρε να πάει μέχρι την Κυπαρισσία λόγω των παρεμβάσεων που έχουν γίνει στις διαβάσεις, που ενδεχομένως θα δημιουργούσαν πρόβλημα στην ασφαλή διέλευση.
Στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Κυπαρισσίας ανέμεναν το τρένο ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, κάτοικοι και τοπικοί παράγοντες, που έφυγαν απογοητευμένοι. Ωστόσο, η δήλωση του δημάρχου, ότι ο Δήμος επιθυμεί να συνεργαστεί με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μέσω προγραμματικής σύμβασης, για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού τουρισμού, δημιουργεί μια προσδοκία για την επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο.
Ειδικότερα, ο δήμαρχος κ. Κόλλιας δήλωσε για το θέμα: «Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου σχετικά με την πρωτοβουλία ανάπτυξης του σιδηροδρομικού τουρισμού και στο χώρο της Μεσσηνίας, που έχει αναλάβει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την σύμπραξη των συλλόγων «Φίλων Σιδηροδρόμου» Αθηνών και Μεσσηνίας, όπως εκδηλώθηκε με την επίσκεψη της εκδρομικής αμαξοστοιχίας στη Μεσσηνιακή Πρωτεύουσα. Δεν είναι μόνο ζήτημα νοσταλγίας, αλλά κυρίως και πρωτίστως είναι ζήτημα ανάδειξης και ανάπτυξης του φυσικού κάλλους και της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας, αλλά και αξιοποίησης των υποδομών του ΟΣΕ σε κτήρια και σε δίκτυα. 
Ο Δήμος Τριφυλίας καταθέτει τη στήριξη του σε τέτοιες δραστηριότητες και θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες για συνεννόηση και συνεργασία, ώστε το τραίνο να μην περνάει σιωπηλά, απαρατήρητο και χωρίς ενημέρωση από το σταθμό του Καλού Νερού, αλλά και να φτάνει ως τον κεντρικό σταθμό της Τριφυλιακής Πρωτεύουσας, της Κυπαρισσίας, όπως κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες «προβλέπανε» για σήμερα το πρωί και όπου εις μάτην το περιμέναμε.
Επίσης, ο Δήμος Τριφυλίας θα κινηθεί στην κατεύθυνση σύναψης προγραμματικής συμφωνίας, τόσο με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την από κοινού στήριξη δράσεων σιδηροδρομικού τουρισμού, όσο και με την ΓΑΙΟΣΕ, για την ανάδειξη και αξιοποίηση των κτηριακών υποδομών του ΟΣΕ που βρίσκονται στο Δήμο Τριφυλίας, με πρώτο το κτηριακό αριστούργημα του σιδηροδρομικού σταθμού Κυπαρισσίας και του περιβάλλοντος χώρου του.
Για το λόγο αυτό, θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με αρμόδιους παράγοντες του ΟΣΕ και της Κυβέρνησης. Επίσης, θα επιδιώξει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των συλλόγων «Φίλων του Σιδηροδρόμου» τόσο της Αθήνας όσο και της Μεσσηνίας».