Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 02:37

Ο Πετράκος στον Μουτζούρη για το «μάστερ πλαν» και τον προλιμένα Καλαμάτας

Ο Πετράκος στον Μουτζούρη για το «μάστερ πλαν» και τον προλιμένα Καλαμάτας

ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΗΣ
Ενημέρωση για το «μάστερ πλαν» του λιμανιού της Καλαμάτας ζήτησε και είχε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας, Κωνσταντίνο Μουτζούρη. Το «μάστερ πλαν» φαίνεται ότι επιτρέπει να γίνει αυτό που προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους, δηλαδή εγκαταστάσεις στον προλιμένα για μικρά έστω τουριστικά σκάφη.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, ο βουλευτής κ. Πετράκος «ζήτησε να ενημερωθεί για το master plan του λιμανιού της Καλαμάτας και τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνει καμία παρέμβαση που να αλλοιώνει την ακτή από το "Πανελλήνιο έως τον Υπήνεμο μώλο" γιατί κάτι τέτοιο θα αλλοίωνε την φυσιογνωμία της παραλίας της Καλαμάτας. (…) Ο κ. Μουτζούρης έδωσε τον χάρτη του master plan και τόνισε ότι είναι αποκλειστική υπόθεση της τοπικής κοινωνίας να συζητήσει αν μελλοντικά στον χώρο αυτό θέλει να δημιουργήσει "ελαφρές" ναυταθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και εγκαταστάσεις για μικρά τουριστικά σκάφη».
Επίσης ο κ. Πετράκος ενημέρωσε τον κ. Μουτζούρη «για τις ζημιές που υπάρχουν στον κυματοθραύστη του λιμανιού της Καλαμάτας, όπως προκύπτει από το έγγραφο της Διεύθυνσης τεχνικών έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας. Ζήτησε από τον κ. Γενικό να εγκριθούν το συντομότερο δυνατόν οι τεχνικές μελέτες και να εκτελεστούν τα αναγκαία έργα προστασίας ώστε να προληφθεί περαιτέρω καταστροφή», ενώ εκείνος «δεσμεύτηκε ότι θα κατέβει άμεσα στην Καλαμάτα για να δει τις ζημιές στον κυματοθραύστη».
ΚΟΡΩΝΗ
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε με τον γραμματέα του υπουργείου «την ανάγκη άμεσα να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών στον κυματοθραύστη της Κορώνης μέχρι το Φάρο και ζήτησε να εξεταστεί η μελέτη για την επέκταση του κυματοθραύστη τουλάχιστον κατά 100 μέτρα, ώστε να προστατεύεται αποτελεσματικά η Κορώνη και τα ψαροκάικα των ψαράδων. Ο κ. Γενικός απάντησε ότι θα δει το θέμα και θα εξετάσει άμεσα το σχέδιο και την απαιτούμενη διαδικασία για την επέκταση του κυματοθραύστη και συμφωνήθηκε να γίνει σύντομα νέα συνάντηση για το λιμάνι της Κορώνης».
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ
Τέλος, ο κ. Πετράκος «ζήτησε να γίνουν αυστηροί έλεγχοι διότι παρατηρείται ορισμένες φορές ρύπανση του Κυπαρισσιακού κόλπου και αυτό οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στα κρουαζιερόπλοια με προορισμό το Κατάκολο. Ο κ. Μουτζούρης απάντησε ότι υπάρχει βούληση από την πλευρά του Υπουργείου και θα βοηθήσει αν υπάρξει έγγραφο / καταγγελία από τον Δήμο Τριφυλίας για το θέμα αυτό».