Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 10:54

Κάρτα Yγείας και δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στους άπορους κατοίκους του Δήμου Μεσσήνης

Κάρτα Yγείας και δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στους άπορους κατοίκους του Δήμου Μεσσήνης

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ 
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Κάρτα Υγείας θα χορηγήσει ο Δήμος Μεσσήνης στους δημότες του που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Οι γιατροί του Δήμου, σε συνάντηση που είχαν με τη δημοτική αρχή, δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να παρέχουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς στους κατοίκους στους οποίους θα χορηγηθεί η Κάρτα Υγείας του Δήμου Μεσσήνης.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των δράσεων του γραφείου προαγωγής υγείας του δήμου, για την καταγραφή των προβλημάτων του χώρου στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μεσσήνης.
Ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στη συνεργασία του δήμου με το Νοσοκομείο Καλαμάτας για την επίλυση των προβλημάτων υποδομών τόσο κτιριακών, όσο και εξοπλισμού Η/Υ, κλπ, όσο και των αγροτικών ιατρείων και αναφέρθηκε αναλυτικά στις ενέργειες που γίνονται για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης και την κατασκευή των περιφερειακών ιατρείων Πεταλιδίου και Βαλύρας, αλλά και στην εξέλιξη από μεριάς περιφερειακής αυτοδιοίκησης του Κέντρου Υγείας Αιπείας. Επίσης, αναφέρθηκε στη δρομολόγηση από το δήμο της Κάρτας Υγείας Δημότη που θα απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και ζήτησε τη συνεργασία των ιατρών.
Ο αντιδήμαρχος υγείας Γιώργος Στραβόλαιμος αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει πραγματοποιήσει ο δήμος σε επίπεδο προαγωγής υγείας, όπως οι προσυμπτωματικοί έλεγχοι γενικού πληθυσμού και ζήτησε τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου και των ιατρών της περιοχής του δήμου για την ενημέρωση του πληθυσμού.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχαήλ Μιχαήλ, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση αναφέρθηκε στα προβλήματα στελέχωσης του ΕΣΥ, καθώς δεν έχουν γίνει προσλήψεις την τελευταία διετία, στην μη ύπαρξη εξοπλισμού και ειδικευμένου προσωπικού για τον χειρισμό τους, ενώ επικρότησε τη συνεργασία του δήμου με τους ιατρούς της περιοχής για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Ο Αντώνης Κωστόπουλος, διευθυντής του Κέντρου Υγείας, αναφέρθηκε στο πρόβλημα στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης και την έλλειψη τόσο αγροτικών ιατρών όσο και παιδιάτρου. Επίσης ο κ. Κωστόπουλος ενημέρωσε για τα προβλήματα έλλειψης εξοπλισμού, αλλά και προβλήματα υποδομών.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο ιατροί που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας στην Μεσσήνη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα του κλάδου, τόνισαν την ανάγκη του κόσμου για σωστές ενέργειες ενημέρωσης και δεσμεύθηκαν για την εκ μέρους τους βοήθεια και συνεργασία στις δράσεις του δήμου. Προτάσεις κατέθεσαν ο καρδιολόγος Ηλίας Μαυρέας, ο νευρολόγος Κώστας Κρεμμυδάς, η μικροβιολόγος Παρασκευή Τσίτουρα, η πνευμονολόγος Αρετή Ξυφτέρη και ο ακτινοδιαγνώστης Νίκος Γεωργόπουλος.
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης δεσμεύθηκε να αποστείλει αίτημα μέσω Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για να υπάρξει πίεση για προσλήψεις στο ΕΣΥ καθώς και να εξετασθεί το θέμα της αποκέντρωσης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και του εμφανιστηρίου για το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης.