Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 00:49

Μέχρι το τέλος Νοέμβρη οι αιτήσεις για το Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

φωτό από το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης φωτό από το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ
Ξεκινούν οι προετοιμασίες, από το Δήμο Μεσσήνης, για το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης, το οποίο θα είναι διεθνές και θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Απρίλη του 2013. Το ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, το φεστιβάλ εγκρίθηκε και από το υπουργείο Παιδείας, με απόφαση του αρμόδιου ειδικού γραμματέα, Σωτήρη Γκλαβά.
Το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο και είχε μεγάλη επιτυχία, ενώ στο εξής η διοργάνωση θα έχει και διεθνή χαρακτήρα, με τη συμμετοχή θεατρικών ομάδων και από σχολεία του εξωτερικού.
Το φεστιβάλ θα γίνει από τις 20 έως τις 26 Απριλίου, στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μεσσήνης «Αρχαία Μεσσήνη». Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι η ουσιαστική-βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και με την πολιτιστική κληρονομιά. Δικαίωμα συμμετοχής στο Φεστιβάλ έχουν οι θεατρικές ομάδες των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και θεατρικές ομάδες μαθητών άλλων κρατών. Ο αριθμός της κάθε ομάδας δεν πρέπει να ξεπερνά τα 23 άτομα. Τα ενδιαφερόμενα σχολεία θα πρέπει μέχρι 30 Νοεμβρίου 2012 να υποβάλλουν αίτηση ταχυδρομικά στη διεύθυνση:  Γραφείο Ν.Π.Δ.Δ. “Αρχαία Μεσσήνη”, Δήμος Μεσσήνης, Οδός: Δημάρχου Παύλου Πτωχού, Τ.Κ.: 242 00 Μεσσήνη».