Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 18:59

Βράβευσε πρόσωπα και φορείς ο Δήμος Μεσσήνης για την εθελοντική τους προσφορά

Βράβευσε πρόσωπα και φορείς ο Δήμος Μεσσήνης για την εθελοντική τους προσφορά

ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Ήταν μια σημαντική αναγνώριση των εθελοντικών προσπαθειών που καταβάλουν φορείς και πρόσωπα προκειμένου να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους, η εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, ο Δήμος Μεσσήνης.

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Βασίλης Καπέλιος, και οι αντιδήμαρχοι, βράβευσαν τον κόσμο που ακόμη και με αυταπάρνηση αγωνίστηκε είτε για την κατάσβεση πυρκαγιών είτε για την εύρεση αγνοουμένων ή για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, την υποστήριξη αναξιοπαθούντων κ.λπ.
«Ο εθελοντισμός είναι επιλογή που πρέπει όλοι να κάνουμε, ώστε να καταφέρουμε το στόχο μας, που είναι η βοήθεια προς τους συμπολίτες - συνδημότες μας. Συγχαίρω όλους όσοι έχουν βοηθήσει εθελοντικά το Δήμο μας στο σύνολο των δράσεών του και σας καλώ όλους να γίνετε μέλη του δικτύου εθελοντών του δήμου μας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος.

Για την προσφορά τους στην αντιπυρική προστασία του Δήμου Μεσσήνης βραβεύθηκαν οι εξής (Εθελοντές πυροπροστασίας Δήμου Μεσσήνης): Ρότσος Χαράλαμπος, Παπαμανωλόπουλος Φώτιος, Κατσιάρας Θεόδωρος, Αργυρίου Στυλιανός, Λιαράκος Αντώνιος, Πατσιώτης Σπυρίδων, Παρασκευόπουλος Αθανάσιος, Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος, Παναγόπουλος Σταύρος, Γκάργκουλας Αντώνιος, Ηλιόπουλος Παντελής, Φωτόπουλος Γεώργιος, Χαραλαμπόπουλος Γεώργιος, Παναγόπουλος Γεώργιος, Καλογερόπουλος Ιωάννης, Παρασκευόπουλος Γιώργος, Ανδριανόπουλος Ιωάννης. Καθώς και η Ομάδα Πυροπροστασίας του Συλλόγου «Η Αγία Σωτήρα» για την ιδιαίτερη δράση της στην αντιπυρική προστασία της περιοχής.

Επίσης βραβεύθηκαν οι:
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Τμήμα Σαμαρειτών Διασωστών: Για τη συνεχή συμβολή τους και υγειονομική κάλυψη πλήθους εκδηλώσεων του Δήμου Μεσσήνης, όπως Πανηγύρι Μεσσήνης, Μαραθώνιος Μεσσήνης, κλπ.
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Τμήμα Νοσηλευτριών: Για την άμεση ανταπόκρισή τους και υποδειγματική μετάδοση των γνώσεων τους στις πρώτες βοήθειες.
Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία: Για την πολύτιμη βοήθειά τους για την εξερεύνηση σπηλαίου στην κοινότητα Βλάσση της Δημοτικής Ενότητας Βουφράδων, αλλά και τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις του Δήμου (Μαραθώνιος Μεσσήνης).
Σύλλογος “Η ΓΑΙΑ”: Για την άμεση και αυτόβουλη απόκριση στην έρευνα για την ανεύρεση ηλικιωμένου στην κοινότητα Σπιταλίου της Δημοτικής Ενότητας Μεσσήνης.
ΕΔΑΣΜΕ: Για το σύνολο της εθελοντικής προσφοράς των μελών του στο επίπεδο της δασοπροστασίας.
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος: Για το σύνολο της εθελοντικής προσφοράς των μελών του και την προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής μας.
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης: Για την εν γένει υποστήριξή της σε δράσεις του Δήμου Μεσσήνης και τη γενικότερη εθελοντική προσφορά της.
ΤΚΕΑΜ: Για την προσφορά τους στον τομέα της επικοινωνίας.
Πιστοποιημένοι Εθελοντές: Παρασκευάς Θεολόγος.

Ακόμη απονεμήθηκαν έπαινοι στους:
Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης: Για την πολλαπλή δράση και προσφορά του, όπως υποστήριξη Μαραθωνίου Μεσσήνης, διεξαγωγή εθελοντικής αιμοδοσίας, κ.ά.
Σύλλογος «Η Αγία Σωτήρα»: Για την πολλαπλή προσφορά του συλλόγου σε δράσεις του Δήμου Μεσσήνης.
Πολιτιστικός, Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Χράνων “Ο Αγιος Κωνσταντίνος”: Για την υποστήριξή του στη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Μεσσήνης.
Πολιτιστικός Σύλλογος Μαθίας: Για την υποστήριξή του στη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Μεσσήνης.
Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλύρας “Θάμυρις”: Για την υποστήριξή του στη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Μεσσήνης.
Μορφωτικός, Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Καλογερόρραχης “Η Σαμαρίνα”: Για την υποστήριξή του στη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Μεσσήνης.
Πολιτιστικός Σύλλογος Εύας - Καλαμαρά “Ο Αριστοτέλης”: Για την υποστήριξή του στη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Μεσσήνης.
Αθλητικός Όμιλος Πάμισος: Για την υποστήριξή του στη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Μεσσήνης.
Γυμναστικός Σύλλογος Μεσσήνης: Για την υποστήριξή του στη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Μεσσήνης.
Σύλλογος Γυναικών Μεσσήνης: Για την υποστήριξή του στη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Μεσσήνης.