Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012 01:36

Αποφασισμένος ο Δήμος Δυτικής Μάνης να κρατήσει την Κοινότητα Αβίας

Αποφασισμένος ο Δήμος Δυτικής Μάνης να κρατήσει την Κοινότητα Αβίας

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ
Στα ύψη ανέβηκε το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης, το οποίο με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε το ομόφωνο αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Αβίας (Αρχοντικό, Παλιόχωρα, Ακρογιάλι, Μεγάλη Μαντίνεια) για τη μετακίνησή της στο Δήμο Καλαμάτας.

Υπέρ της απόσχισης της Κοινότητας Αβίας από το Δήμο Δυτικής Μάνης ψήφισε μόνο ο Βασίλης Κοζομπόλης, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας από το Αρχοντικό, καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αβίας, Δημήτρης Αβράμης.
Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Παναγιώτης Μπασάκος, υποστήριξε το αίτημα της Κοινότητας Αβίας, ωστόσο αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διαμαρτυρόμενος για το κλίμα που είχε δημιουργηθεί στη συνεδρίαση, το οποίο δεν επέτρεπε να εκφραστούν ελεύθερα απόψεις που διέφεραν από τη θέση της πλειοψηφίας.
Επίσης, ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Λαμπρινέας, ψήφισε λευκό, τονίζοντας ότι το χωροταξικό των Δήμων είναι δευτερεύον ζήτημα, ενώ το κύριο θέμα είναι γενικά ο νόμος του «Καλλικράτη» και η μετατροπή της αυτοδιοίκησης σε τοπική διοίκηση.
Κατά τη συνεδρίαση έγιναν σοβαρές καταγγελίες από κατοίκους, που τόνισαν ότι η κατάσταση με τις υπογραφές που υποτίθεται ότι συγκέντρωσε η Τοπική Κοινότητα Αβίας, υπέρ του αιτήματος προσχώρησης στο Δήμο Καλαμάτας, περιλαμβάνει ψευδή και πλαστά στοιχεία. Ειδικότερα, καταγγέλθηκε ότι φέρονται να έχουν υπογράψει άτομα, τα οποία ουδέποτε υπέγραψαν, καθώς επίσης υπάρχουν υπογραφές αποθανόντων!
Ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, τόνισε ότι η Αβία είναι αναπόσπαστο τμήμα της Δυτικής Μάνης, υπογράμμισε ότι ο Δήμος καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την υποστήριξη αυτής της περιοχής, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων  του, ενώ άφησε αιχμές για τη στάση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, που έσπευσε να ζητήσει την προσάρτηση της Κοινότητας Αβίας στο Δήμο του, πέρα από όσα προβλέπει η νομοθεσία, αλλά και πέρα από τους κανόνες της δεοντολογίας.
Στ.Μ.