Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 13:40

Στη Μεσσήνη συνεχίζεται απόψε το 4ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας

Τάκης Κατσουλίδης, Σταύρος Αρβανιτόπουλος, Στάθης Αναστασόπουλος και Μιχάλης Μιχαήλ Τάκης Κατσουλίδης, Σταύρος Αρβανιτόπουλος, Στάθης Αναστασόπουλος και Μιχάλης Μιχαήλ

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΤΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΙΔΗΣ 
Με την απόδοση τιμής στο Νησιώτη ζωγράφο και χαράκτη, Τάκη Κατσουλίδη, έγινε το βράδυ της Παρασκευής, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η επίσημη έναρξη του σημαντικού για τον υγειονομικό κόσμο 4ου Συνεδρίου Υγείας Μεσσηνίας, το οποίο συνεχίζεται σήμερα με συνεδρίες στο «Elite», αλλά και με μια ενδιαφέρουσα παράλληλη εκδήλωση στη Μεσσήνη, που θα έχει στο επίκεντρό της την αξία του ελαιολάδου για την υγεία μας.
Οι συνεδρίες ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι, ενώ το βράδυ, κατά την επίσημη έναρξη, έγινε μια ενδιαφέρουσα διάλεξη για «την υγεία και τη νόσο μέσα από την τέχνη, στο διάβα του χρόνου», από τον Σταύρο Αρβανιτόπουλο, βυζαντινολόγο, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και γενικό επιμελητή στο Μουσείο του Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία.

Ο Τάκης Κατσουλίδης τιμήθηκε από τους διοργανωτές του συνεδρίου, ενώ στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ανάγκη του ανθρώπου από την προϊστορική εποχή να εκφράζει τα συναισθήματά του με την τέχνη, καθώς επίσης υπογράμμισε το πόσο σημαντική είναι η τέχνη και για την ψυχική υγεία του ανθρώπου.
Στο πάνελ της εκδήλωσης βρίσκονταν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, Παντελής Αβαρλής, ο εμπνευστής και «ψυχή» του συνεδρίου, εντατικολόγος Γιώργος Μπαλτόπουλος, ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας, Τάσος Πουλόπουλος, και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχάλης Μιχαήλ.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε και με θαυμάσια μουσική, από εξαιρετικούς μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Όσον αφορά στην αποψινή εκδήλωση στη Μεσσήνη, η οποία θα ξεκινήσει στις επτά, έχει τίτλο: «Δίαιτα, νηστεία, υγιεινή διατροφή: Με τους καρπούς της μεσσηνιακής γης, με έμφαση στο ελαιόλαδο». Εισηγήσεις θα κάνουν ο Δρ Προκόπης Μαγιάτης, επίκουρος καθηγητής Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, θα μιλήσει για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μεσσηνιακού ελαιολάδου, παρουσιάζοντας στοιχεία από τη διδακτορική του διατριβή. Επίσης, ο Δρ Βασίλης Δημόπουλος, επίκουρος καθηγητής του ΤΕΙ Καλαμάτας, θα μιλήσει για τα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου του καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης.
Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία δειγμάτων ελαιολάδου του Δήμου Μεσσήνης, ενώ θα προσφερθούν παραδοσιακά γλυκίσματα της περιοχής, από το Σύλλογο Γυναικών Δήμου Μεσσήνης.
Στ.Μ.