Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013 17:05

Στην Αλαγονία και το Κοπανάκι η περισσότερη βροχή απ’ όλη τη χώρα

φωτό από weather-messinia φωτό από weather-messinia

ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ
Οι περιοχές του Ταϋγέτου και του Κοπανακίου Τριφυλίας είναι πρώτες σε όλη τη χώρα σήμερα και μέχρι τώρα, σύμφωνα με μετεωρολογικά στοιχεία, σε ό,τι αφορά το ύψος του υετού (βροχή, χαλάζι, χιόνι, χιονόνερο κ.λπ). Εντούτοις τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί δεν είναι σοβαρά.

Το περισσότερο νερό σε όλη τη χώρα σήμερα φαίνεται ότι έχει πέσει στην Αλαγονία. Ειδικότερα, έχουν μετρηθεί 71,8 χιλιοστά βροχής. Σε άλλο σταθμό μέτρησης, που βρίσκεται στον Ταΰγετο, σε υψόμετρο 1.310 μέτρων, έχουν μετρηθεί 70,8 χιλιοστά, ενώ τρίτη περιοχή της χώρας με την περισσότερη βροχή για σήμερα είναι το Κοπανάκι, με 59,6 χιλιοστά. Ακολουθούν η γειτονική Ανδρίτσαινα και μετά άλλες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα. Όσον αφορά την Καλαμάτα, έχει πέσει νερό ύψους 34,2 χιλιοστών.
Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έχει φουσκώσει ανησυχητικά η Νέδα, στην Ελαία της Τριφυλίας. Υπάρχει φόβος μήπως το νερό που γέμισε την κοίτη διαβρώσει την παρόχθια περιοχή, όπου υπάρχουν θερμοκήπια και καλλιέργειες. Ο κ. Αλευράς σημείωσε ότι υπάρχει ετοιμότητα προκειμένου να γίνει παρέμβαση εφόσον χρειαστεί.
Το μόνιμο πρόβλημα κάθε φορά που βρέχει δυνατά επανεμφανίστηκε στον Λακούβαρδο, τα νερά του οποίου δεν χωρούσαν να περάσουν κάτω από τη γέφυρα του δρόμου Φιλιατρών - Μαραθούπολης, με αποτέλεσμα να καλύψουν το οδόστρωμα και να διακοπεί η κυκλοφορία για τα οχήματα πλην των φορτηγών.
Επίσης κατολισθήσεις σημειώθηκαν και πάλι στον Ταΰγετο, όπου όμως ο κ. Αλευράς ανέφερε ότι βρίσκεται μηχάνημα της Περιφερειακής Ενότητας, το οποίο καθαρίζει το δρόμο όχι μόνο από τα βράχια που πέφτουν αλλά και από το χιόνι.
Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ικανοποιημένος από την ετοιμότητα και την αποτελεσματική παρέμβαση των Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Σε ό,τι αφορά τη χαλαζόπτωση, είπε ότι δεν έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές στις περιοχές όπου σημειώθηκε.
Στ.Μ.