Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013 02:22

Ευρύς ο κατάλογος των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία στο Δήμο Μεσσήνης

Ευρύς ο κατάλογος των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία στο Δήμο Μεσσήνης

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Κατά τόπους σοβαρές ήταν τελικά οι ζημιές που προκάλεσε  η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών στο Δήμο Μεσσήνης. Προβλήματα δημιουργήθηκαν σε καλλιέργειες, δρόμους, αποθήκες αλλά και οικίες. Ήδη έχει κληθεί συνεργείο του ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών…

Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος και Γιώργος Παπαδόπουλος επισκέφθηκαν τις τοπικές κοινότητες Μάνεση και Πολυλόφου, όπου καταγράφηκαν οι περισσότερες ζημιές.
Πιο συγκεκριμένα, καταστροφή υπέστη το ελαιοτριβείο του Γεωργίου Τσίχλη του Ηλία, αποθήκες και οικίες στο Μάνεση, αποθήκες ιδιωτών και της Συκικής στον Πολύλοφο, θερμοκήπια στο Πανιπέρι, τα κοιμητήρια στον Πολυλόφο, στην Καρποφόρα και στην Χαραυγή, μανδρότοιχοι τόσο στον Πολύλοφο όσο και στην Αρχαία Μεσήνη, στο Δάρα και στους Χράνους και εκριζώσεις ελαιοδένδρων στο Πουλίτσι και στην Ανδριανή.
Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας υπήρξαν και σε χείμαρρους του Δήμου (Βλάσση, Λευκοχώρα, Τρίκορφο) και στην οδοποιία από καθιζήσεις, λασπορροές και υποχωρήσεις των πρανών (Λυκίσσα, Πολύλοφος, Ζερμπίσια, Χράνοι, Πέρα - Αγία Σωτήρα, κα), ενώ εκτεταμένες ζημιές έπαθε το δίκτυο της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου.  Ζημιές υπήρξαν και στην παραλιακή ζώνη του Αγίου Ανδρέα λόγω του έντονου κυματισμού.
Ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Αθανασόπουλος έδωσε άμεσα εντολή στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ για αναγγελία ζημιών τόσο για την παραγωγή όσο και για το πάγιο κεφάλαιο, ενώ προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επίσκεψη του ειδικού συνεργείου του ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών