Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013 01:42

Ελεγχόμενη στάθμευση στη Μεσσήνη από τις αρχές Μαΐου

ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ Η ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ 
Το Μάιο θα ξεκινήσει και στο κέντρο της Μεσσήνης το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, με τιμές ανάλογες με αυτές που ισχύουν στην Καλαμάτα ή και λίγο ακριβότερες!...

Θα δημιουργηθούν 250 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης με τιμή 50 λεπτά την πρώτη ώρα, ένα ευρώ  το δίωρο και δύο ευρώ το τρίωρο. Ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, τονίζει ότι δεν πρόκειται για εισπρακτικό μέτρο αλλά για παρέμβαση που αποσκοπεί στην ανανέωση της κίνησης στο κέντρο της Μεσσήνης για την τόνωση της εμπορικής και γενικότερα οικονομικής δραστηριότητας.
Για να εφαρμοστεί το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης πρέπει να προηγηθούν παρεμβάσεις για την τοποθέτηση της απαιτούμενης σύμανσης και την υλοποίηση των διαγραμμίσεων. Το σχετικό έργο, προϋπολογισμού 19.740 ευρώ, θα δημοπρατηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.
Οι περιοχές όπου θα εφαρμοστεί η ελεγχόμενη στάθμευση είναι: Οι περιμετρικοί δρόμοι γύρω από την κεντρική πλατεία. Τμήμα της οδού Δημάρχου Κούτσικα (Μπούκας) -από την πλατεία μέχρι την οδό Αγ. Λαύρας.  Τμήμα της οδού Ερμού -από Πολυτεχνείου έως Φεσσά. Το πάρκινγκ πίσω από Δασκαρόλειο. Το μικρό πάρκινγκ έναντι της ALPHA BANK.
Έχουν προβλεφθεί ειδικές θέσεις για δίκυκλα, οχήματα με σήμανση ΑΜΕΑ, Ταξί. Οι θέσεις των μόνιμων κατοίκων που έχουν προβλεφθεί δεν θα υλοποιηθούν στην παρούσα φάση παρά μόνο εάν διαπιστωθεί ότι είναι απαραίτητες και μετά από ανάλογη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, «ευελπιστούμε ότι τέλος Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του έργου. Με δεδομένο ότι έχουμε ήδη δύο μόνιμους δημοτικούς αστυνόμους με μετάταξη και επειδή στο αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθουν άλλοι δύο μόνιμοι δημοτικοί αστυνόμοι, είμαστε βέβαιοι ότι αρχές Μαΐου θα είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης με μοναδικό στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος στάθμευσης εντός της πόλης της Μεσσήνης, την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και την αύξηση της επισκεψιμότητας».