Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 21:18

“Με έπαυσε από αντιδήμαρχο επειδή δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις”

Κώστας Μαλιώτης Κώστας Μαλιώτης

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΛΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΩΡΓΟ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ

Βέλη που στόχευαν, έστω έμμεσα, κατά του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Αθανασόπουλου, εξαπέλυσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο παυθείς αντιδήμαρχος, Κώστας Μαλλιώτης. “Όπως μου είπαν αρκετοί πρόεδροι (κοινοτήτων), θα σε κόψει γιατί έχεις κάνει τη διαφορά και υπάρχει μέτρο σύγκρισης” είπε ο Κώστας Μαλιώτης, στοχεύοντας επίσης έμμεσα κατά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκου Φύκιρη αλλά και του αντιδήμαρχου Δημήτρη Γαλιάτσου. Ο δημοτικός σύμβουλος από την Ενότητα της Αίπειας κλείνοντας την παρέμβασή του σχετικά με το κόψιμό του από το αξίωμα του αντιδημάρχου είπε “ένα ευχαριστώ στο δήμαρχο για την επιλογή του να με παύσει από αντιδήμαρχο με αιτία ότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις”...

Παρόλα αυτά ο Κώστας Μαλλιώτης συνεχίζει ως δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου, τονίζοντας όμως: “Αφήνω την πλειοψηφία της πλειοψηφίας στους σταθερούς και μεταφερόμενους θεσίτες της δημοτικής αρχής, αφήνω αυτό το χάλι και γίνομαι αφεντικό του εαυτού μου. (...) Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση. Αυτό έπρεπε να είχα πράξει από την αρχή της θητείας αλλά είχα δώσει πίστωση χρόνου. Στο χρονικό διάστημα αυτό επικράτησαν από πλευράς δημάρχου οι υποσχέσεις και τα θα, όπως και στους ψηφοφόρους”. Πάντως ο δημοτικός σύμβουλος στη συνέχεια υπερψήφισε τον προϋπολογισμό που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή. 


Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Φύκιρης

Ο Κώστας Μαλιώτης αναφέρθηκε σε μια συζήτηση που είχε με τον δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο, στον οποίο είπε ότι “υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση. Είναι αυτοί που ζουν για την αυτοδιοίκηση και αυτοί που ζουν από την αυτοδιοίκηση. Ο δήμαρχος μου είπε και μια τρίτη κατηγορία, αυτοί που υποκρίνονται”. 

Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, όταν ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο Κώστας Μαλιώτης, σημείωσε ότι η συνεργασία τους ήταν άψογη, ότι ο πρώην αντιδήμαρχος έκανε καλή προσπάθεια επιπλέον όμως απάντησε στις προκλήσεις επαναλαμβάνοντας αυτό που είχαν συζητήσει, ότι μεταξύ των ανθρώπων που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση είναι και οι υποκριτές. 

Σε ό,τι αφορά τον Νίκο Φύκιρη ο Κώστας Μαλιώτης σημείωσε μεταξύ άλλων: “Όταν ο δήμαρχος μου ανέθεσε την αντιδημαρχία με τις αρμοδιότητες Πολιτικής Προστασίας και Συντήρησης Αυτοκινήτων, Μηχανημάτων, Οχημάτων του ζήτησα να μου αναθέσει και την ευθύνη της Δημοτικής Ενότητας Αίπειας. Η απάντηση ήταν «θα είσαι μαζί με τον Νίκο Φύκιρη». Δήμαρχε με τον Φύκιρη μαζί στον ίδιο χώρο δεν μπορώ να είμαι για πολλούς λόγους, διαλέγεις έναν από τους δύο. Ο Φύκιρης δεν εγκατέλειψε ποτέ το χώρο, αφού είναι ο εκλεκτός του δημάρχου. Εγώ δεν πήγα ποτέ. Θεσμικά γι’ αυτά που προβλέπονται και ηθικά γι’ αυτά που πρέπει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πρέπει να έχει καμία άλλη αρμοδιότητα από αυτή του προέδρου και καλό θα ήταν να έχει και λίγο φιλότιμο. Από την αρχή της θητείας μας έως και σήμερα υπάρχει στην πόρτα του γραφείου η ταμπέλα που γράφει πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλαος Φύκιρης. Οι ταμπέλες και οι ανθρωποπαρουσίες δεν βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων. Απλώς ξεγελούν και παρασύρουν τους μικρόνοες ψηφοφόρους”. 

Σε ό,τι αφορά τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Γαλιάτσο ο Κώστας Μαλιώτης ανέφερε ότι ζήτησε από τον δήμαρχο να του εκχωρήσει την αρμοδιότητα της οδοποιίας (ανήκει στον κ. Γαλιάτσο) για να μπορέσει έγκαιρα να καθαρίσει τους δρόμους στο πλαίσιο των αναγκαίων παρεμβάσεων για την πολιτική προστασία της περιοχής, γιατί “ο κ. Γαλιάτσος με τον τρόπο που δουλεύει δεν προλαβαίνει”. 

Ο δήμαρχος, σύμφωνα με τον κ. Μαλιώτη, του απάντησε ότι “βάζω τον πήχη πολύ ψηλά και θα περάσω από κάτω. Δεν ξέρω αν ήμουν τυχερός που δεν πέρασα κάτω από τον πήχη και ούτε που τον έριξα. Από μικρός έμαθα αυτό που είχε πει ο Σωκράτης «αν είναι να κάνεις κάτι φρόντισε να το κάνεις σωστά». Ζήτησα τα αυτονόητα και αυτά που προβλέπονται για να συνεχίσω από τη θέση του αντιδημάρχου αλλιώς θα καθίσω στο σπίτι μου χωρίς να έχω καμία συμμετοχή. Το ενδιαφέρον του ήταν αν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές, όχι αν θα λύσουμε τα προβλήματα του Δήμου. Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις δεν μπορούσε να συνεχιστεί η συζήτηση και φεύγοντας του είπα ότι αυτή η δέσμευση δεν ισχύει και ανάλογα με το τι θα αποφασίσει ανταποδοτική θα είναι και η δική μου προσφορά. Η απάντηση ήρθε από τον Τύπο”. 

Αξίζει, τέλος, να επισημανθεί ότι ο Κώστας Μαλιώτης έδωσε τα συγχαρητήριά του στον πρώην δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, γιατί είπε ότι στη θεομηνία του 2016, όταν έγιναν κατολισθήσεις στην Αρχαία Μεσσήνη έγιναν καθαρισμοί από μηχανήματα του Δήμου και από “τέσσερα τετραξονικά φορτηγά, δύο τσάπες και δύο bobcat με τα καύσιμα και τους χειριστές, που ήταν προσφορά από τον κ. Τσώνη. Κύριε Τσώνη συγχαρητήρια”. 

Στ.Μ.